Maisdoolhof: Dwalen naar de uitgang

Het maisdoolhof is een organische dwaaltuin en kan alleen in de zomer bezocht kan worden

Lekker dolen in een maisdoolhof

Marknesse - Dit is een stukje over een plant, een groene plant, een mooie plant, een welriekende plant, een grote, een sterke ja, een nuttige plant. Het gaat over de Zea Mays Hollandica oftewel Nedermaïs - jaja... (vrij naar een tekst van Doe Maar)

Maislabyrint

Behalve dat mais gebruikt wordt voor popcorn, diervoeder en biobrandstof wordt het tegenwoordig in Nederland ook meer en meer ingezet als doolhof. Het leuke van een maislabyrint is dat het doolhof slechts één seizoen meegaat en dat er ieder jaar weer opnieuw een ontwerp kan worden gemaakt. Door de dichte begroeing en de hoogte van de maïs (tot wel 3 meter hoog), is het praktisch onmogelijk in het maisdoolhof vals te spelen door de route af te snijden.

Maisdoolhof in de noord-oost polder Zo... en vind nu maar eens de uitgang

Steentijd nederzetting bij Lelystad in  Flevoland
Steentijd nederzetting bij Lelystad in  Flevoland
De zoektocht kan beginnen. Gelukkig is er halverwege de speurtocht een uitzichttoren om uit te rusten en (proberen) de verdere route te vinden

Steentijd nederzetting bij Lelystad in Flevoland
Steentijd nederzetting bij Lelystad in  Flevoland
In het doohof zijn een aantal opdrachten verstopt

Adres en bezoekers informatie
Postcode en plaats: Marknesse

Web: Maisdoolhof in Marknesse

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Wij bezochten het Maisdoolhof bij Marknesse in de Noordoostpolder, maar ook bij Almere is een maisdoolhof. Vergelijkbare doolhoven zijn aan het einde van iedere zomer ook op andere plaatsen in Nederland en België te vinden.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Maisdoolhof: Dwalen naar de uitgang - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Maisdoolhof: Dwalen naar de uitgang


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE