Atlantikwall Zoutelande op Walcheren

De Atlantikwall strekte zich uit over de hele Noordzeekust, van Scandinavië tot Zuid-Europa. In Denemarken staan nog talloze bunkers van de Atlantikwal op de stranden, zoals hier in Jutland waar de bunkers inmiddels half onder het zand zijn

Aan de Noordzee. Zoutelande, Walcheren

Zoutelande - Vanaf het noorden van Noorwegen tot de Frans-Spaanse grens in het zuiden ligt een aaneenschakeling van bunkers, versperringen en kustbatterijen. Naar schatting zijn het er zo'n 70.000. Deze Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie langs de Noordzeekust om een invasie vanuit Engeland te voorkomen, is in 1944 door de Geallieerden twee keer doorbroken. Eerst op D-day (6 juni) in Normandië en later dat jaar op 1 november op Walcheren.

In twee bunkers, in de duinen van Zoutelande op Walcheren, is een museum ingericht met exposities over wat hier in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Duinweg 40
Postcode en plaats: Zoutelande

Web: bunkerbehoud.com
Duinopgang "Het Pauwtje" aan de Duinweg 40 te Zoutelande. Let op: het museum is slechts beperkt geopend en in de winter gesloten. Kijk op de website voor meer informatie.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Atlantikwall Zoutelande op Walcheren - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
0%
Regen:
100%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
100%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Atlantikwall Zoutelande op Walcheren'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Atlantikwall Zoutelande op Walcheren


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE