Zeefort Rammekens aan de Westerschelde

Zonsondergang aan de Zeeuwse kust

Het oudste zeefort van Europa, in Ritthem

Ritthem - Op het zuidpuntje van Walcheren, aan de oevers van de Westerschelde, ligt het door kreken en een bos omgeven fort Rammekens. Het is het oudste zeefort van West Europa. Dankzij de Italiaanse bouwmeesters heeft het een stoer en imposant uiterlijk en kijkt het fort uit over het water.

Bescherming

Waterbakens
Het fort werd tussen 1547 en 1557 gebouwd om de havens van Middelburg en Antwerpen te beschermen en diende tevens als ankerplaats voor schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. In 1810 werd het zeefort door troepen van Napoleon voorzien van kazematten.

Het zeefort is nu gedeeltelijk vervallen, maar heeft nog steeds een indrukwekkende uitstraling. Vanaf de wallen heb je uitzicht over de Westerschelde en het omliggende natuurgebied Rammekenshoek. De kreken in het gebied zijn ontstaan na de geallieerde dijkbombardementen van 1944, die bedoeld waren om de Duitsers van Walcheren te verjagen. Het natuurgebied leent zich goed voor een mooie wandeltocht.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Rammekensweg
Postcode en plaats: Ritthem

Web: Zeefort Rammekens
Ritthem ligt in de buurt van Vlissingen. Neem op de A58, vlak voor Vlissingen, afslag Ritthem. Op de Ritthemsestraat neemt u de tweede afslag Ritthem en gaat direct linksaf de Rammekensweg op. Volg de borden Fort Rammekens.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Zeefort Rammekens aan de Westerschelde - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Zeefort Rammekens aan de Westerschelde


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE