Amsterdam Museum

Amsterdam Museum

Ontdek Amsterdam in het museum

Amsterdam - Je logeert, werkt en woont in Amsterdam. Je wilt wel iets weten over de hoofdstad en over Amsterdammers. Eigenlijk kun je dan maar het beste meteen naar het Amsterdam Museum gaan.


(Tekst gaat hieronder verder)

Beeld, geluid, beweging en speciaal gekozen objecten. In minder dan een uur lees, hoor, proef je wat Amsterdam tot Amsterdam heeft gemaakt. Als een driedimensionale reisgids neemt deze 45 minuten durende presentatie je mee door de Amsterdamse geschiedenis. Zorgvuldig uitgekozen topstukken - waaronder nieuwe aanwinsten en bruiklenen - vertellen in zeven stappen het verhaal van de stad. De verhalen worden verteld door middel van pakkende animaties die geprojecteerd worden op grote glazen schermen. Als rode draad in de presentatie lopen vier kenmerken die typisch zijn voor het Amsterdamse DNA: ondernemerschap, vrijdenken, burgerschap en creativiteit.

Amsterdam Museum
Amsterdam Museum

Naast deze interactieve tour presenteert het Amsterdam Museum een nieuwe museale attractie voor kinderen van 4 t/m 10 jaar oud. In de bijzondere kinderpresentatie Het Kleine Weeshuis beleven bezoekertjes met al hun zintuigen hoe het leven in het weeshuis van de 17e eeuw is geweest. Je leert er hoe je moet schoonschrijven, een koe melkt en hoe het is om met z'n vieren uit een bord eten.


Amsterdam Museum - Beoordeling door bezoekers
Beoordeel nu
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie
Adres: Kalverstraat 92
Postcode en plaats: 1012  Amsterdam
Telefoon: +31 (0) 20 5231 822
Email: sales@amsterdammuseum.nl
Web: amsterdammuseum.nl

Overige informatie: Het Amsterdam Museum is gevestigd aan de Kalverstraat in hartje Amsterdam, op ongeveer 15 minuten loopafstand van het Centraal Station.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Amsterdam Museum

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Bijzondere plaatsen bezoeken? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het hier allemaal. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE