Amsterdam Museum

Amsterdam Museum

Ontdek Amsterdam in het museum

Amsterdam - Je logeert, werkt en woont in Amsterdam. Je wilt wel iets weten over de hoofdstad en over Amsterdammers. Eigenlijk kun je dan maar het beste meteen naar het Amsterdam Museum gaan.

Beeld, geluid, beweging en speciaal gekozen objecten. In minder dan een uur lees, hoor, proef je wat Amsterdam tot Amsterdam heeft gemaakt. Als een driedimensionale reisgids neemt deze 45 minuten durende presentatie je mee door de Amsterdamse geschiedenis. Zorgvuldig uitgekozen topstukken - waaronder nieuwe aanwinsten en bruiklenen - vertellen in zeven stappen het verhaal van de stad. De verhalen worden verteld door middel van pakkende animaties die geprojecteerd worden op grote glazen schermen. Als rode draad in de presentatie lopen vier kenmerken die typisch zijn voor het Amsterdamse DNA: ondernemerschap, vrijdenken, burgerschap en creativiteit.

Amsterdam Museum
Amsterdam Museum

Naast deze interactieve tour presenteert het Amsterdam Museum een nieuwe museale attractie voor kinderen van 4 t/m 10 jaar oud. In de bijzondere kinderpresentatie Het Kleine Weeshuis beleven bezoekertjes met al hun zintuigen hoe het leven in het weeshuis van de 17e eeuw is geweest. Je leert er hoe je moet schoonschrijven, een koe melkt en hoe het is om met z'n vieren uit een bord eten.


Amsterdam Museum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Amsterdam Museum

Adres: Kalverstraat 92
Postcode en plaats: 1012  Amsterdam
Provincie: Noord-Holland

Telefoon: +31 (0) 20 5231 822
Email: sales@amsterdammuseum.nl
Web: amsterdammuseum.nl
Het Amsterdam Museum is gevestigd aan de Kalverstraat in hartje Amsterdam, op ongeveer 15 minuten loopafstand van het Centraal Station.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies