Monet in Nederland

De Groenburgwal en de Zuiderkerk (1874)

De locaties van zijn schilderijen

De Franse impressionistische kunstschilder Claude Monet bracht in de periode 1870-1880 verschillende bezoeken aan ons land. Tijdens zijn verblijf maakte hij 42 schilderijen. Vooral het stadsgezicht van Amsterdam en de typische Nederlandse tafereeltjes als molens, schepen en tulpenvelden waren bij hem populair.


(Tekst gaat hieronder verder)

In de afgelopen anderhalve eeuw is er veel gebouwd in Nederland. Veel van de locaties van de schilderijen van Monet radicaal veranderd. Toch zijn een aantal locaties nog steeds herkenbaar. Een overzicht:

Monet in Amsterdam

Monet: Munt en Binnen Amstel Toen en nu
Monet: De Munttoren en de Binnen Amstel toen (rechts) en nu (rechts)
De Binnen-Amstel en de Munttoren (links) van Monet is geschilderd in 1874. Het echte schilderij is 55x74 cm groot en is in particulier bezit.

De Groenburgwal en de Zuiderkerk (grote foto boven). Monet maakte hier in 1874 twee schilderijen.

Het Westerdok en de Posthoornkerk zijn inmiddels volledig opgeslokt door de stad. In de tijd van Monet was het hier nog landelijk gebied, maar inmiddels is het aanzicht van toen volledig veranderd.

Monet in Zaandam

Het Zaanse huisjes hotel, met als aardig detail het Blauwe huisje van het schilderij van Monet
Het Zaanse huisjes hotel, met als aardig detail het Blauwe huisje van Monet's schilderij
Het blauwe huis op de Hogendijk Het blauwe huis bestaat nog steeds en heeft in 2014 dankzij haar bewoners weer de juiste blauwe kleur teruggekregen. Aardig om te weten is dat het Zaanse huisjes hotel in het centrum van Zaandam ook een blauw huisje heeft.


Monet in Nederland - Beoordeling door bezoekers

Nisha

  • Amsterdam

Leuke plek. 3 sterren!


Wat zegt Nederland?

  • Stemmen: 1
  • Gemiddeld 3 sterren
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
100%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Monet in Nederland'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatieHoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Monet in Nederland

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Bijzondere plaatsen bezoeken? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het hier allemaal. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE