Schuttersgalerij Amsterdam

De Schuttersgalerij van Amsterdam

Een onverwacht stukje Amsterdam

Amsterdam - Pal naast de altijd drukke Kalverstraat ligt een verrassend stukje historisch Amsterdam. Via een klein poortje en een pleintje loop je de drukte uit en bereik je de Schuttersgalerij waar, in het openbaar, een aantal grote 17e eeuwse schuttersstukken hangen.

Schuttersstukken

Het bekendste schuttersstuk is de Nachtwacht van Rembrandt, maar daarvoor moet je naar het altijd drukke Rijksmuseum. Gelukkig zijn er veel meer prachtige schuttersdoeken te zien in Amsterdam. In de 17e eeuw was het namelijk populair om jezelf op deze manier te laten vereeuwigen. Ook bijvoorbeeld Frans Hals heeft dit soort schuttersstukken gemaakt.
Aan de muren van deze openbare galerij van het Amsterdam Museum vind je vijftien imposante schuttersstukken.

De Schuttersgallerij nabij het Amsterdam Museum
De Schuttersgallerij nabij het Amsterdam Museum

Adres en bezoekers informatie
Adres: Kalverstraat 92
Postcode en plaats: 1012 PH  Amsterdam

De Schuttersgalerij ligt tussen de Kalverstraat en het Begijnhofje en maakt deel uit van het Amsterdam Museum. De galerij is bereikbaar via de Kalverstraat 92 en de Sint Luciƫnsteeg 27. De passage met de schilderijen is voor iedereen vrij toegankelijk, maar is buiten de openingstijden van het museum afgesloten.

Het vlakbij gelegen 14e eeuwse Begijnhofje is ook zeer de moeite van het bezoeken waard en is bereikbaar via het Spui. Dit hofje is alleen overdag toegankelijk.

De Schuttersgalerij is gratis toegankelijk en is onderdeel van het Amsterdam Museum.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Schuttersgalerij Amsterdam - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
50%
Regen:
25%
Sneeuw:
25%
Wanneer? Voorjaar:
25%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
75%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
25%
Met tieners
0%
Groep:
25%
Alleen:
50%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Schuttersgalerij Amsterdam'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Schuttersgalerij Amsterdam


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE