Michael Jackson standbeeld HIStory

Het enorme standbeeld van Michael Jackson is na het overlijden van de King of Pop uitgegroeid tot een heus bedevaartsoord voor de fans

Remember the time: De King of Pop in Nederland

Best - Als je tussen Den Bosch en Eindhoven over de A2 rijdt, zie je bij Best een elf meter groot standbeeld langs de snelweg staan. Dichterbij gekomen wordt duidelijk wie het is: Michael Jackson, de zelfuitgeroepen King of pop.


(Tekst gaat hieronder verder)

Standbeeld HIStory 1995

In 1995 speelde dit enorme beeld een belangrijke rol bij de HIStory cd van Michael Jackson. Het werd aangekocht door de eigenaren van het restaurant in Best - echte Michael Jackson fans. Nu wordt het beeld gebruikt als eyecatcher voor hun naastgelegen "Micky Dee" hamburger restaurant.

25 juni 2009

Overlijden Michael Jackson

Briefjes en bloemen bij het standbeeld van Michael Jackson in Best in Brabant
Briefjes en bloemen bij het standbeeld van Michael Jackson, vlak na het overlijden van de superster
Na verhalen over vermeend kindermisbruik (tijdens de rechtszaak werd Michael Jackson vrijgesproken) en andere negatieve publiciteit alsmede het uitblijven van een nieuwe cd nam de populariteit van de popster af. Ook raakte de artiest in de financiële problemen. Groot was de verrassing toen Jackson tijdens een merkwaardige persconferentie in Londen aankondigde om in de zomer van 2009 maar liefst 50 concerten te geven in Londen. Zover is het helaas niet gekomen. Op 25 juni 2009 overleed de zanger thuis aan een hartstilstand. Hij was 50 jaar. Het standbeeld in Best is nu een herdenkingsplek voor de ster, compleet met bloemen, plaatjes, briefjes en kaarsjes afkomstig van Nederlandse fans.

Muzikale erfenis

Michael Jackson, de King of Pop in Nederland in de omgeving van Best in Brabant
Het beroemde handschoentje van Michael Jackson
Door het overlijden van Michael Jackson ontstond meteen opnieuw een ware Michael Jackson rage. Cd's en dvd's van de popster waren vlak na het overlijden niet meer aan te slepen. De muzikale erfenis van Michael Jackson is dan ook groot. Al vanaf jongs af aan maakte hij muziek en produceerde een onwaarschijnlijke hoeveelheid hits. Naast de muziek waren de danspasjes, zoals bijvoorbeeld de befaamde moonwalk, zijn belangrijkste handelskenmerk.

Michael Jackson in Best

Bij het restaurant binnen wordt de American style helemaal doorgetrokken. In het restaurant hangt bijvoorbeeld een enorme roze/paarse bolide aan het plafond. Is er een handtekening van de King of Pop aan de wand te zien en ook kom je er Marilyn Monroe tegen. Uiteraard in de bekende pose. Eet smakelijk!

Michael Jackson, de King of Pop in Nederland, omgeving van Best, Brabant
Links: Marilyn Monroe in het restaurant. Rechts Michael Jackson. De bloemen zijn van de herdenking

Adres en bezoekers informatie
Adres: Eindhovenseweg Zuid 59
Postcode en plaats: 5683 PW  Best

Langs de snelweg A2 tussen Den Bosch en Eindhoven, Afslag Best.
Het beeld staat bij het parkeerterrein van de McDonalds.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Michael Jackson standbeeld HIStory - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
38%
Bewolkt:
50%
Regen:
13%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
38%
Zomer:
38%
Najaar:
25%
Winter:
0%
Met wie? Samen
38%
Met kleine kinderen
38%
Met tieners
13%
Groep:
0%
Alleen:
13%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Michael Jackson standbeeld HIStory'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Michael Jackson standbeeld HIStory


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Tekst gaat hieronder verder)
Best uitstapjes omgeving
De Mol
Eindhoven vliegtuigen kijken
Philips museum
Van Abbemuseum
DAF Museum
Zoo Veldhoven
Oertijdmuseum De Groene Poort
Museumbrouwerij De Roos
(Tekst gaat hieronder verder)


Michael Jackson HIStory

HIStory, het verzamel album van Michael Jackson bevat zijn allergrootste hits, inclucief Billie Jean, Thriller, Beat it en Earth song. Op de cover van het album is het standbeeld te zien dat nu in Best staat.
OvernachtenBloemen en herinneringen bij het Michael Jackson standbeeld

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE