Michael Jackson standbeeld HIStory

Het enorme standbeeld van Michael Jackson is na het overlijden van de King of Pop uitgegroeid tot een heus bedevaartsoord voor de fans

Remember the time: De King of Pop in Nederland

Best - Als je tussen Den Bosch en Eindhoven over de A2 rijdt, zie je bij Best een elf meter groot standbeeld langs de snelweg staan. Dichterbij gekomen wordt duidelijk wie het is: Michael Jackson, de zelfuitgeroepen King of pop.

Update 2 april 2019

Let op: na alle opschudding die ontstaan is is na publicatie van de documentaire Leaving Neverland, is het grote Michael Jackson standbeeld bij de McDonalds in Best weggehaald. Het beeld is geschonken aan de Michael Jackson fanclub en staat momenteel in een opslag. Heb jij nieuws hierover en weet je waar het beeld staat, laat het ons weten in de comments.

Standbeeld HIStory 1995

In 1995 speelde dit enorme beeld een belangrijke rol bij de HIStory cd van Michael Jackson. Het 33.000 gulden kostende beeld werd destijds aangekocht door de eigenaren van het McDonalds restaurant langs de A2 in Best - echte Michael Jackson fans. Nu wordt het beeld gebruikt als eye-catcher op het parkeerterrein van het "Micky Dee" hamburger restaurant.

25 juni 2009

Overlijden Michael Jackson

Briefjes en bloemen bij het standbeeld van Michael Jackson in Best in Brabant
Briefjes en bloemen bij het standbeeld van Michael Jackson, vlak na het overlijden van de superster
Na verhalen over vermeend kindermisbruik (tijdens de rechtszaak werd Michael Jackson vrijgesproken) en andere negatieve publiciteit alsmede het uitblijven van een nieuwe cd nam de populariteit van de popster af. Ook raakte de artiest in de financiële problemen. Groot was de verrassing toen Jackson tijdens een merkwaardige persconferentie in Londen aankondigde om in de zomer van 2009 maar liefst 50 concerten te geven in Londen. Zover is het helaas niet gekomen. Op 25 juni 2009 overleed de zanger thuis aan een hartstilstand. Hij was 50 jaar. Het standbeeld in Best is nu een herdenkingsplek voor de popster, compleet met bloemen, plaatjes, briefjes en kaarsjes afkomstig van Nederlandse fans.

Muzikale erfenis

Michael Jackson, de King of Pop in Nederland in de omgeving van Best in Brabant
Het beroemde handschoentje van Michael Jackson
Door het overlijden van Michael Jackson ontstond meteen opnieuw een ware Michael Jackson rage. Cd's en dvd's van de popster waren vlak na het overlijden niet meer aan te slepen. De muzikale erfenis van Michael Jackson is dan ook groot. Al vanaf jongs af aan maakte hij muziek en produceerde een onwaarschijnlijke hoeveelheid hits. Naast de muziek waren de danspasjes, zoals bijvoorbeeld de befaamde moonwalk, zijn belangrijkste handelskenmerk.

Michael Jackson in Best

Bij het restaurant binnen wordt de American style helemaal doorgetrokken. In het restaurant hangt bijvoorbeeld een enorme roze/paarse bolide aan het plafond. Is er een handtekening van de King of Pop aan de wand te zien en ook kom je er Marilyn Monroe tegen. Uiteraard in de bekende pose. Eet smakelijk!

Michael Jackson, de King of Pop in Nederland, omgeving van Best, Brabant
Links: Marilyn Monroe in het restaurant. Rechts Michael Jackson. De bloemen zijn van de herdenking

Top 10 Michael Jackson grootste hits Nederland

Michael Jackson werd op 29 augustus 1958 geboren in Gary, Indiana. In de jaren zestig van de vorige eeuw vormde hij samen met zijn broers 'The Jackson 5'. Later ging hij solo verder. Tot zijn overlijden op 25 juni 2009 scoorde de zanger een enorme hoeveelheid hits. Michael Jackson werd vijftig jaar en overleed in zijn woning in Los Angeles aan een hartstilstand. Uit het autopsierapport blijkt later dat hij aan een overdosis van de pijnstiller Demerol is doodgegaan.
1
Billie Jean
Michael jackson deed voor het eerst de moonwalk op 'Billie Jean'.
1983. Album: Thriller
2
Thriller
De videoclip/mini-speelfilm van 'Thriller' is legendarisch vanwege de lengte van 14 minuten en natuurlijk alle dansende zombies. Het gelijknamige album 'Thriller' is een van de best verkopende platen ooit.
1983. Album: Thriller
3
Beat it
'Beat it' was wereldwijd een nummer één hit.
1983. Album: Thriller
4
Man in the mirror
'Man in the Mirror' is een van de vele hits van het album 'Bad'.
1988. Album: Bad
5
Smooth criminal
'Smooth Criminal' was de zevende single van het album 'Bad'.
1988. Album: Bad
6
Bad
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de titelsong van het album 'Bad' een duet zou worden met Prince. Maar Prince vond het nummer niet zo goed. Michael Jackson zong het zelf en maakte er een groot succes van.
1987. Album: Bad
7
Black or white
Het album 'Dangerous' uit 1991 was de opvolger van het succesvolle album 'Bad'. 'Black or white' is de eerste single van het album en tevens grootste hit.
1991. Album: Dangerous
8
They don’t care about us
Van de videoclip van 'They don’t care about us' maakte regisseur Spike Lee twee versies: één in de gevangenis en de andere in de sloppenwijken van Brazilië.
1996. Album: HIStory
9
The way you make me feel
'The way you make me feel' was de derde single van het album 'Bad' uit 1987.
1987. Album: Bad
10
Don’t stop ‘til you get enough
Na 'The Jackson 5' begon Michael Jackson in 1971 zijn solocarrière. Afgezien van het nummber 'Ben' gebeurde er niet zoveel, tot het album 'Off the Wall'. Het nummer 'Don’t stop ‘til you get enough' was een enorme hit en maakte van Michael Jackson een ster.
1979. Album: Off the Wall


Michael Jackson standbeeld HIStory - Beoordeling door bezoekers
 • Het is nu 2 april 2019, en ik lees dat het standbeeld van MJ weggehaald wordt. Jammer dat er zo'n beslissing gemaakt is, na alle commotie rondom MJ. Mij doet het er niet zozeer toe. Eind jaren 90 was het al bekend wat MJ deed, maar bleef nog altijd fan van hem. Ook nu nog.

 • waarom noemen jullie de echte naam niet van die vreettent?? Want hij staat bij Mc Donalds... Waarom noemen jullie dat restaurant niet gewoon bij de naam zoals hij heet??? Waarom schrijven jullie over Micky Dee in plaats van gewoon over Mc Donalds??

  • Robin

   Veldhoven
   4 sterren

   Wat een harde woorden en dom gezeur Apapoe perepelova tomatala. Mijn Amerikaanse collega's hebben het ook wel eens over Micky Dee. En als je het zo goed weet, waarom noem jij die "vreettent" zoals je het noemt niet gewoon netjes een fast-food restaurant?

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
36%
Bewolkt:
55%
Regen:
9%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
36%
Zomer:
36%
Najaar:
27%
Winter:
0%
Met wie? Samen
36%
Met kleine kinderen
27%
Met tieners
18%
Groep:
0%
Alleen:
18%
Een bezoek is ongeveer 300 stappen

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Michael Jackson standbeeld HIStory'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Michael Jackson standbeeld HIStory

Adres: Eindhovenseweg Zuid 59
Postcode en plaats: 5683 PW  Best
Provincie: Noord-Brabant

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Langs de snelweg A2 tussen Den Bosch en Eindhoven, Afslag Best.
Het beeld staat bij het parkeerterrein van de McDonalds.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies