Philips museum

Het nieuwe Philips museum in Eindhoven

Over de technologische revoluties van toen en de innovaties van morgen

Eindhoven - In het Philips museum krijg je een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen.

Sinds enige tijd heeft Philips haar eigen museum in Eindhoven; het museum ligt in het hartje van de technologiestad en werd begin 2013 feestelijk geopend door de toenmalige Koningin Beatrix.

De locatie waar Gerard Philips in 1891 de allereerste gloeilampen maakte, is nu omgetoverd tot interactief museum boordevol Philips historie. In een uur kunnen bezoekers een tijdreis maken langs de belangrijkste Philips uitvindingen en innovaties sinds eind negentiende eeuw.


Philips museum

Nederlandse nostalgie

In grootmoeders huiskamer zie je die verschillende producten die voor een ware revolutie zorgden voor de huisvrouw in de jaren '50. Herinneringen komen tot leven bij het zien van de oude platenspelers, maar ook bij de Philips cassetterecorder die aan de wieg stond van de Rolling Stones hit "I can get no satisfaction". Ook nieuwe innovaties zoals de Philips Hue-lampen, die vanaf een mobiele telefoon bediend worden, komen aan bod.

Van oude fabriek tot eyecatcher

De oude Philips-fabriek waarin het museum is gevestigd, een rijksmonument uit 1867, is bij de renovatie als een architectonisch kunstwerk in een glazen vitrine is gezet. Na het bekijken van de collectie serveert het museumcafé de heerlijkste fruitsapjes uit de Philips-fruittuin, maar ook voor een goede kop koffie kun je hier terecht.


Philips museum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Philips museum

Adres: Emmasingel 31
Postcode en plaats: 5611 AZ  Eindhoven
Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: +31 (0)40 235 90 30
Email: info-museum@philips.com
Web: Philips Museum
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Het Philips museum is gevestigd aan de Emmasingel 31 in Eindhoven op slechts 8 minuten lopen van het treinstation. Op deze plek begon Philips in 1891 de eerste gloeilampen te produceren. Ook heeft het museum een industriële museum café en een winkel met nostalgische kaarten en posters, maar ook retro-producten.

Het duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur om de gehele collectie te bekijken.

Raadpleeg de website voor openingstijden, route en parkeergelegenheid.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies