DAF Museum

Een DAF personenwagen, een enkele keer zie je nog een exemplaar rondrijden

Bijzondere auto's van eigen bodem

Eindhoven - De DAF personenauto gingen ooit ten onder aan het imago. Maar tegenwoordig zijn de auto's met het slimme pookje hipper dan ooit. In het DAF museum in Eindhoven zie je ze allemaal. Tot de collectie behoren ondermeer de eerste DAF, een koninklijke DAF en 'de rijdende regenjas'.

Huub en Wim

Automatische transmissie voor personenauto's is een Nederlandse uitvinding. Het "pientere pookje" was destijds een ware revolutie dat handmatig schakelen overbodig maakte.

Het automerk DAF begon in 1928 met de gebroeders Huub en Wim van Doorne die in hun werkplaats zelf auto's begonnen te bouwen en het Variomatic systeem uitvonden. Tegenwoordig is DAF gespecialiseerd in het bouwen van vrachtauto's. Wil je meer weten over DAF en alle bijzondere auto's zien die door het bedrijf ontwikkeld zijn, bezoek dan eens het DAF museum in Eindhoven.


DAF Museum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

DAF Museum

Adres: Tongelresestraat 27
Postcode en plaats: 5613 DA  Eindhoven
Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: +31 (0)40 24 44 364
Email: info@daf-museum.nl
Web: DAF Museum
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Het Museum is gelegen in het centrum van Eindhoven op ca. 15 minuten lopen van het NS Centraal Station.vanaf het busstation (achterzijde NS station) buslijn 5. De uitstaphalte is direct voor het Museum (Tongelresestraat bij de Hefbrug).

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies