De Loonse en Drunense Duinen

Eindeloos zand in De Loonse en Drunense Duinen

De Brabantse Duinen en het Wandelend zand

Waalwijk - Voor zon, zee en strand moet je naar de kust. Maar voor duinen en meer zand dan dat je op een gemiddeld strand zult aantreffen, kun je ook naar Brabant. De Loonse en Drunense duinen zijn het grootste aaneengesloten stuifzandgebied van West-Europa. De hoogste duintoppen kunnen tot wel 20 meter hoog worden.

Waar komt al dat zand vandaan?

Het zand is vermoedelijk zo'n 30.000 jaar geleden deze kant op komen waaien. De bossen die ontstonden werden door de mens gekapt en afgebrand om als landbouwgrond te dienen. De heide die ontstond werd afgegraven, waardoor weer gaten ontstonden en de wind weer vrij spel kreeg op het zand.

In de vorige eeuw werden de duinen als arbeidsproject opnieuw beplant. Gelukkig bleef een deel van het stuifzandgebied vrij van beplanting waardoor een prachtig gebied is ontstaan.

Zonnebrand

Al bij een beetje zon is het op beschutte plaatsen in de Drunense duinen al snel aangenaam. Het is dan ook een populair gebied voor dagjesmensen. Wel goed smeren, water en zonnebril mee en de boterhammen goed inpakken voor als het zand gaat stuiven!

Adres en bezoekers informatie
Postcode en plaats: Waalwijk

Het Nationale Park De Loonse en Drunense Duinen is ruim 3.500 hectare groot. Het natuurgebied ligt tussen Tilburg, Waalwijk en 's-Hertogenbosch.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


De Loonse en Drunense Duinen - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
100%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
100%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'De Loonse en Drunense Duinen'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

De Loonse en Drunense Duinen


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE