Het draaiend huis

Ronddraaiende rotondekunst in Tilburg

Meest gedurfde stadsentree van Nederland

Tilburg - Op een van de toegangswegen van Tilburg, op de Hasseltrotonde, staat een eenzaam huis. Het is onbewoond en draait dag en nacht rondjes over de rotonde. Het zit zo: de rotonde uit 1959 kon wel een opvallende opfrisser gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan. Voor 500.000 euro werd in 2007 op de rotonde een doorzonwoning gebouwd - maar dan wel eentje die rond draait. Met het verkeer mee, draait het huis in 20 uur tijd eenmaal rond de rotonde.

Onbewoond?

Aanvankelijk moest het huis met de snelheid van het verkeer gaan meebewegen, maar vanwege de impact op de verkeersveiligheid is de maximale snelheid van het huis beperkt tot 2o uur per rondje. 's Avonds wordt het huis van binnenuit verlicht.

Het draaiende huis op de rotonde is 5 meter breed, 8,5 meter diep en 10 meter hoog. Ook is het huis onbewoond. Of toch niet? Want in 2009 werd het huis gekraakt door "Keesje Kraak" De actievoerder was het niet eens met het beleid van gemeente Tilburg en vroeg met zijn actie aandacht voor de minderbedeelden in de stad.

John Körmeling

Het ronddraaiende rotondehuis is ontworpen door kunstenaar John Körmeling. En of je het nu mooi vindt of niet, het huis ziet er opvallend doorsnee uit. Maar desondanks maakt het ronddraaiende huis toch de tongen los en is met recht de meest gedurfde stadsentree van Nederland.

3 bijzondere rotondes

 • 1
  Landingsplaats voor Buitenaardse culturen
  Deze bijzondere rotonde in Houten is geschikt gemaakt om UFO's te ontvangen. Zoek maar eens op 'Houten' op deze site.
 • 2
  Aardbeienrotonde
  De grootste aardbeien van Nederland vind je op een rotonde naast de A50 bij Uden.
 • 3
  Paaseiland
  Het midden van de rotonde is een soort van een eilandje. 'Paaseiland' moeten ze gedacht hebben in het Noord-Limburgse Wanssum. Want op hun rotonde staat een heus Paaseilandbeeld!


Het draaiend huis - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
0%
Regen:
100%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
100%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
100%
Een bezoek is ongeveer 200 stappen

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Het draaiend huis'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Het draaiend huis

Adres: Hasseltrotonde
Postcode en plaats: 5014 DB  Tilburg
Provincie: Noord-Brabant

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 20 uur.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies