Moerputtenbrug

De Moerputtenbrug bij Den Bosch, onderdeel van de voormalige Halve Zolenlijn

En de halve zolen lijn

Den Bosch - De Halve Zolenlijn was vroeger een treinverbinding tussen 's-Hertogenbosch en Lage Zwaluwe. Omdat het tracé door het laagveenmoeras De Moerputten liep, werd in de 19de eeuw een 600 meter lange spoorbrug gebouwd: De Moerputtenbrug. De spoorlijn wordt al jaren niet meer gebruikt en de rails is grotendeels opgebroken - behalve bij de fotogenieke Moerputtenbrug. Dit deel van het traject is nu populair onder wandelaars, hardlopers en fietsers.

De Halve Zolenlijn verwijst naar de tijd dat de spoorlijn werd aangelegd om grondstoffen voor de schoen-industrie in Waalwijk te vervoeren. De plannen waren groots, want er is zelfs ruimte voor een tweede brug. Maar toen het goederenvervoer werd overgenomen door vrachtwagens, werd de spoorlijn overbodig. De spoorlijn werd opgebroken. Wat bleef was de spoordijk en de monumentale ijzeren Moerputtenbrug. Nu hebben wandelaars en fietsers hier ruim baan!

Adres en bezoekers informatie
Adres: Deutersestraat (tegenover Honderdmorgensedijk)
Postcode en plaats: 5223 GV  Den Bosch
Provincie: Noord-Brabant

De Moerputten is vrij toegankelijk. Aan de Deutersestraat (tegenover de Honderdmorgensedijk) is een klein parkeerterrein waar je zo de oude spoordijk oploopt en naar de Moerputtenbrug kunt wandelen.

Moerputtenbrug - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
100%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Moerputtenbrug'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Moerputtenbrug

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE