Breda stedentrip

 • De Grote- of Onze-Lieve-Vrouwekerk Breda

  De Grote- of Onze-Lieve-Vrouwekerk Breda

  Breda

 • Gezellige terrassen in Breda

  Gezellige terrassen in Breda

  Breda

De noordelijkste stad van Zuid-Europa

Breda - "De noordelijkste stad van Zuid-Europa" wordt Breda wel eens genoemd. De historische binnenstad rondom de Grote Kerk biedt een gezellige mix van gezelligheid en een rijke geschiedenis. Breda heeft veel te bieden zoals leuke winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Maar Zuid-Europees? Het weer in Breda kan net zo fris en regenachtig zijn als elders in Nederland. Maar als je op een zonnige dag komt en met een drankje op een van de vele gezellige terrasjes gaat zitten, bloeit de stad op en bekruipt je spontaan een heerlijk gevoel van vakantie!

Winkelen en uitgaan in Breda

Breda is een echte winkel- en uitgaansstad. In het historische centrum rondom de Grote Kerk vind je verschillende leuke winkelstraten. Populair is ook het gebied rond de nieuwe haven. Breda hoort zeker thuis in het rijtje van leukste winkelsteden van Nederland.

Het oudste deel van het gezellige centrum ligt rond de imposante Grote of Onze Lieve Vrouwekerk met haar 97 meter hoge toren. Hier zijn de meeste terrasjes en cafés van het bourgondische Breda te vinden.

Op zondag zijn de winkels in het centrum geopend. Maar ga je liever naar buiten, dan kun je een heerlijke wandeling maken in het Mastbos. Voor een weekendje weg is Breda een leuke en verrassende bestemming.

Park Valkenberg

Het drukstbezochte park van Breda is Park Valkenberg dat het station van Breda met de binnenstad verbindt. Ooit was het een kasteeltuin van de Heren van Breda. Nu is de heuvel en rond de vijver de favoriete ontmoetingsplaats voor de inwoners van Breda.

Breda en de Oranjes

Willem van Oranje zou in Breda zijn laatste rustplaats hebben gevonden ware het niet dat Breda in 1584 door de Spanjaarden was bezet. Willem werd daarom 'tijdelijk' in Delft begraven. Maar later werden ook volgende generaties Van Oranje in Delft bijgezet.

Foto's Breda stedentrip

Voorjaar in Breda: Park Valkenberg
Voorjaar in Breda: Park Valkenberg
Voorjaar in Breda: Park Valkenberg
Voorjaar in Breda: Park Valkenberg
Gezellige terrassen in Breda
Gezellige terrassen in Breda

Wat zeggen de bezoekers?

 • Breda de stad, de parel van het zuiden en de rest van het land.

  • Andre

   Breda
   3 sterren

   Prachtige stad. Maar als niet-zuiderling wil je hier met de Carnaval niet zijn. Wat een ellende

  • Haiko

   Breda
   4 sterren

   Nou, ik kan niet wachten tot het zover is. Carnavaluuuh!

 • Onze conclusie? Breda heeft alles in huis voor een leuk dagje uit of weekendje weg. Maar ga vooral zelf eens op stedentrip en oordeel zelf over de geboortestad van Big Brother Ruud, Sylvie Meis, DJ Tiësto en Hardwell.


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Breda stedentrip

Postcode en plaats: 4825  Breda
Provincie: Noord-Brabant

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.
Enkele uitzonderingen daargelaten, zijn de winkels in Breda op de meeste zondagen geopend.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

Zonsopkomst:
06:31

Zonsondergang:
20:47