Breda stedentrip

De Grote- of Onze-Lieve-Vrouwekerk Breda

De noordelijkste stad van Zuid-Europa

Breda - De noordelijkste stad van Zuid-Europa wordt Breda wel eens genoemd. De historische binnenstad heeft veel te bieden zoals leuke winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Maar Zuid-Europees? Het weer in Breda kan net zo fris en regenachtig zijn als in de rest van Nederland. Maar als je op een zonnige dag komt en met een drankje op een van de vele gezellige terrasjes gaat zitten, bloeit de stad op en bekruipt je spontaan een heerlijk vakantiegevoel.

Winkelen en uitgaan

Breda is een echte winkel- en uitgaansstad. In het historische centrum vind je verschillende leuke winkelstraten. Populair is ook het gebied rond de nieuwe haven. Breda hoort zeker thuis in het rijtje van leukste winkelsteden van Nederland.

Het oudste deel van het gezellige centrum ligt rond de imposante Grote of Onze Lieve Vrouwekerk met haar 97 meter hoge toren. Hier zijn de meeste terrasjes en cafés van het bourgondische Breda te vinden.

Op zondag zijn de winkels in het centrum geopend. Maar ga je liever naar buiten, dan kun je een heerlijke wandeling maken in het Mastbos. Voor een weekendje weg is Breda een leuke en verrassende bestemming.

Breda en de Oranjes

Willem van Oranje zou in Breda zijn laatste rustplaats hebben gevonden ware het niet dat Breda in 1584 door de Spanjaarden was bezet. Willem werd daarom 'tijdelijk' in Delft begraven. Maar later werden ook volgende generaties Van Oranje in Delft bijgezet.

Adres en bezoekers informatie
Postcode en plaats: 4825  Breda


Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.
Enkele uitzonderingen daargelaten, zijn de winkels in Breda op de meeste zondagen geopend.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Breda stedentrip - Beoordeling door bezoekers
 • Breda de stad, de parel van het zuiden en de rest van het land.

  • Andre

   Breda
   3 sterren

   Prachtige stad. Maar als niet-zuiderling wil je hier met de Carnaval niet zijn. Wat een ellende

  • Haiko

   Breda
   4 sterren

   Nou, ik kan niet wachten tot het zover is. Carnavaluuuh!

 • Onze conclusie? Breda heeft alles in huis voor een leuk dagje uit of weekendje weg. Maar ga vooral zelf eens op stedentrip en oordeel zelf over de geboortestad van Big Brother Ruud, Sylvie Meis, DJ Tiësto en Hardwell.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
50%
Bewolkt:
50%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
25%
Zomer:
50%
Najaar:
0%
Winter:
25%
Met wie? Samen
25%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
75%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Breda stedentrip'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Breda stedentrip


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE