Breda stedentrip

De Grote- of Onze-Lieve-Vrouwekerk Breda

De noordelijkste stad van Zuid-Europa

Breda - "De noordelijkste stad van Zuid-Europa" wordt Breda wel eens genoemd. De historische binnenstad rondom de Grote Kerk biedt een gezellige mix van gezelligheid en een rijke geschiedenis. Breda heeft veel te bieden zoals leuke winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Maar Zuid-Europees? Het weer in Breda kan net zo fris en regenachtig zijn als elders in Nederland. Maar als je op een zonnige dag komt en met een drankje op een van de vele gezellige terrasjes gaat zitten, bloeit de stad op en bekruipt je spontaan een heerlijk gevoel van vakantie!

Winkelen en uitgaan

Breda is een echte winkel- en uitgaansstad. In het historische centrum rondom de Grote Kerk vind je verschillende leuke winkelstraten. Populair is ook het gebied rond de nieuwe haven. Breda hoort zeker thuis in het rijtje van leukste winkelsteden van Nederland.

Het oudste deel van het gezellige centrum ligt rond de imposante Grote of Onze Lieve Vrouwekerk met haar 97 meter hoge toren. Hier zijn de meeste terrasjes en cafés van het bourgondische Breda te vinden.

Op zondag zijn de winkels in het centrum geopend. Maar ga je liever naar buiten, dan kun je een heerlijke wandeling maken in het Mastbos. Voor een weekendje weg is Breda een leuke en verrassende bestemming.

Park Valkenberg

Het drukstbezochte park van Breda is Park Valkenberg dat het station van Breda met de binnenstad verbindt. Ooit was het een kasteeltuin van de Heren van Breda. Nu is de heuvel en rond de vijver de favoriete ontmoetingsplaats voor de inwoners van Breda.

Breda en de Oranjes

Willem van Oranje zou in Breda zijn laatste rustplaats hebben gevonden ware het niet dat Breda in 1584 door de Spanjaarden was bezet. Willem werd daarom 'tijdelijk' in Delft begraven. Maar later werden ook volgende generaties Van Oranje in Delft bijgezet.


Breda stedentrip - Beoordeling door bezoekers
 • Breda de stad, de parel van het zuiden en de rest van het land.

  • Andre

   Breda
   3 sterren

   Prachtige stad. Maar als niet-zuiderling wil je hier met de Carnaval niet zijn. Wat een ellende

  • Haiko

   Breda
   4 sterren

   Nou, ik kan niet wachten tot het zover is. Carnavaluuuh!

 • Onze conclusie? Breda heeft alles in huis voor een leuk dagje uit of weekendje weg. Maar ga vooral zelf eens op stedentrip en oordeel zelf over de geboortestad van Big Brother Ruud, Sylvie Meis, DJ Tiësto en Hardwell.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
50%
Bewolkt:
50%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
25%
Zomer:
50%
Najaar:
0%
Winter:
25%
Met wie? Samen
25%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
75%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Breda stedentrip'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Breda stedentrip

Postcode en plaats: 4825  Breda
Provincie: Noord-Brabant

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.
Enkele uitzonderingen daargelaten, zijn de winkels in Breda op de meeste zondagen geopend.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies