Limburg aan de Maas: De Maasduinen

Bezoekerscentrum De Maasduinen

Bezoek de Limburgse duinen

Well - Duinen verwacht je aan zee en zeker niet ergens in Limburg aan de Maas. Toch kun je in Nationaal Park De Maasduinen heerlijk door de duinen wandelen; maar wél zonder zeelucht en zonder zeemeeuwen.

Zandverstuivingen

De Maasduinen is langgerekt. Het gebied bestaat uit verschillende aaneengesloten natuurgebieden. Het landschap aan de oostzijde van de Maas bestaat voornamelijk uit bossen en heidevelden. Hier liggen de duinen deels verborgen. Mooi zijn de zandverstuivingen. De duinen hier zijn ontstaan aan het einde van de laatste ijstijd zo'n 100.000 tot 10.000 jaar geleden. Het zand dat hier toen lag werd door de wind opgeblazen tot duinen.

Rivierduinenroute

De Rivierduinenroute is een korte wandeling langs de duinen. Vanaf de zandtoppen heb je een mooi uitzicht over de omgeving.

Bergerbos / natuurgebied Quin

Ook het Bergerbos in het natuurgebied van Quin is mooi. Het bos wordt omsloten door verschillende duinen

Adres en bezoekers informatie
Adres: Bosserheide 3e (Bezoekerscentrum)
Postcode en plaats: Well
Provincie: Limburg

Web: np-maasduinen.nl
Het bezoekerscentrum is een mooie uitvalsbasis voor een wandeling of fietstocht.

Limburg aan de Maas: De Maasduinen - Beoordeling door bezoekers
  • Met onze groep hebben we hier veel plezier gehad tijdens een Vollemaan wandeling. Het was koud, kraakhelder en behoorlijk spannend om met maanlicht door het park te lopen!

  • wij hebben dit gebied meerdere malen doorkruist ( wandelroute maasduinen van de groene halte)Traject 4 van nieuw bergen naar well en traject 5 van well naar de hamert. Een zeer prachtig variabel gebied dat nooit verveelt, in welk jaargetijde men daar ook loopt. Nog een leuk aspect is het pontje over het Reindersmeer.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
50%
Bewolkt:
50%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
50%
Zomer:
50%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
50%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
50%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Limburg aan de Maas: De Maasduinen'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Limburg aan de Maas: De Maasduinen

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE