Afrika Museum

Ghanees dorpje in het Afrika museum

Op bezoek in Afrika

Berg en Dal - Afrika is een reusachtig continent. Het beslaat zo'n 20% van alle landoppervlakte op aarde. Tussen het meest noordelijke puntje, Kaap Angela in Tunesië, en het meest zuidelijke puntje op Kaap Agulhas in Zuid-Afrika, liggen zo'n 54 landen met een enorme verscheidenheid aan mensen en natuur. In het Afrika Museum in Berg en Dal (omgeving Nijmegen) maak je kennis met de overweldigende tradities en culturen van Afrika.

Touareg zilversmid
Een Touareg zilversmid aan het werk in het buitenmuseum

Binnen en buiten

In het binnenmuseum is er ruim aandacht voor Afrikaanse kunst. Buiten kun je een wandeling maken door stukjes Afrika, variërend van een dorp uit Ghana, een Dogon dorp uit Mali tot aan de paalwoningen aan de kust van Benin.

Tevens zijn er rondleidingen en verschillende workshops zoals smeden, vuur- en sieraden maken.

De beoordeling

Het continent Afrika leeft: de mensen, de muziek, het eten, de geuren. Alles gebeurt buiten en dat is precies wat in het Afrika museum ontbreekt. Het is weliswaar een leuk museum met een mooie collectie, het ziet er verzorgd uit en voor de kinderen zijn er aardige workshops, maar het is wel een beetje tam.

De nagebouwde dorpjes zien er prachtig uit, maar voelen als een museumstuk. Er gebeurt niks. Het is er stil en ondanks de attributen krijg je niet echt een beeld van het dagelijkse leven in Afrika. Ook de keuze lijkt willekeurig. Alle dorpjes zijn West-Afrikaans, behalve die uit Lesotho.

In het museum zie je verschillende spelletjes - maar zelf spelen kan niet. En dan de menukaart van het restaurant. Een panini en een kaas croissant? Waar is de pindasoep, het gebakken visje uit het bananenblad, het lekkere fruit of de cocoyam?
En dan die fiets afgeladen met emmers. Daar hadden we graag eens zelf op gefietst en ook eens zelf willen proberen hoeveel tassen je op je hoofd kunt dragen.


Afrika Museum - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Afrika Museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Afrika Museum

Adres: Postweg 6
Postcode en plaats: 6571 CS  Berg en Dal
Provincie: Gelderland

Telefoon: +31 (0)24 6847272
Email: info@afrikamuseum.nl
Web: afrikamuseum.nl
Zie de museumwebsite voor verdere informatie, routebeschrijving, entree en openingstijden.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies