Bolwoningen

De Bossche Bollen

De Bossche Bollen

Den Bosch - De Bossche bol van de bakker in 's-Hertogenbosch is 12 cm dik, gevuld met slagroom en bedekt met een dikke laag chocolade. De vermaarde bollen moeten ongetwijfeld de inspiratie zijn geweest voor architect Dries Kreijkamp (1937-2014) die in 1984 vijftig bolwoningen realiseerde in de Bossche woonwijk Maaspoort. Deze karakteristieke bolwoningen, 46 x groter dan een Bossche Bol van de bakker, zijn gemaakt van glasvezel vermengd met cement. De cilindervormige voet is gemaakt van beton.

Indeling bolwoning

De bolwoningen zijn ontworpen voor 1 à 2 personen. De doorsnee van de bol is 5,5 meter. De ronde voet heeft een doorsnee van 3 meter. Hier bevindt zich de entree en de berging. De inhoud van de bol is 124m³ bij een vloeroppervlakte van 55m²

Via de entree loop je via de trap naar boven waar de slaapkamer is. In het midden van de bol zijn het toilet en de badkamer gesitueerd. De woonkamer met open keuken bevindt zich in de bovenkant van de bol. De living heeft mooie ronde ramen die het geheel een futuristische uitstraling geven.

Bolwoningen 's Hertogenbosch
De Bolwoningen in 's Hertogenbosch

Woning voor de liefhebber!

Hoewel de woningen een ongebruikelijke vorm hebben en er nogal wat fantasie en improvisatie komt kijken bij de inrichting, zijn de bolwoningen nog steeds in trek bij woningzoekenden. Deze bolwoningen zijn uniek op onze wereldbol.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Bollenveld
Postcode en plaats: 5235 NN  Den Bosch

Web: bolbewoners.nl
De 50 bolwoningen liggen aan de straat genaamd Bollenveld in het noorden van Den Bosch, in de woonwijk Maaspoort.
De bolwoningen zijn in gebruik als woonhuis en niet voor publiek geopend.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Bolwoningen - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
50%
Bewolkt:
50%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
50%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
50%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Bolwoningen'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Bolwoningen


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Den Bosch uitstapjes omgeving
Jheronimus Bosch Centrum
Stedentrip Den Bosch
Bellende engel Sint Jan
Noordbrabants Museum
Moerputtenbrug
Zo hoog?! Waterstandbeeld Zaltbommel
Ik had nog zo gezegd: geen bommetje!
Oertijdmuseum De Groene Poort


Bolwoningen 's-Hertogenbosch

Bolwoning huren?

De advertentie van de woningbouw

Type: Eensgezinswoning
Bouwjaar: 1984
Aantal kamers: 2
Wijk: Maaspoort
Buurt: Maasstroom
Kale huur (2012): €422,24
Omschrijving: Woning voor de liefhebber! Vrijstaande bolwoning in de Maaspoort. Indeling: hal met wasmachine aansluiting en meterkast, slaapkamer met hoogslaper, doucheruimte met toilet (3 m²), woonkamer met open keuken. De woning is voorzien van centrale verwarming en heeft een tuin (46 m²) met berging (6 m2). Er mogen geen schuttingen worden geplaatst.
Oppervlakte woonkamer: 12m²
Oppervlakte slaapkamer: 10m²
Overnachten
Bolwoningen 's-Hertogenbosch
Bolwoningen 's-Hertogenbosch

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE