Bolwoningen

 • De Bossche Bollen

  De Bossche Bollen

  Den Bosch

De Bossche Bollen

Den Bosch - De Bossche bol van de bakker in 's-Hertogenbosch is 12 cm dik, gevuld met slagroom en bedekt met een dikke laag chocolade. De vermaarde bollen moeten ongetwijfeld de inspiratie zijn geweest voor architect Dries Kreijkamp (1937-2014) die in 1984 vijftig bolwoningen realiseerde in de Bossche woonwijk Maaspoort. Deze karakteristieke bolwoningen, 46 x groter dan een Bossche Bol van de bakker, zijn gemaakt van glasvezel vermengd met cement. De cilindervormige voet is gemaakt van beton.

Indeling bolwoning

De bolwoningen zijn ontworpen voor 1 à 2 personen. De doorsnee van de bol is 5,5 meter. De ronde voet heeft een doorsnee van 3 meter. Hier bevindt zich de entree en de berging. De inhoud van de bol is 124m³ bij een vloeroppervlakte van 55m²

Via de entree loop je via de trap naar boven waar de slaapkamer is. In het midden van de bol zijn het toilet en de badkamer gesitueerd. De woonkamer met open keuken bevindt zich in de bovenkant van de bol. De living heeft mooie ronde ramen die het geheel een futuristische uitstraling geven.

Bolwoningen 's Hertogenbosch
De Bolwoningen in 's Hertogenbosch

Woning voor de liefhebber!

Hoewel de woningen een ongebruikelijke vorm hebben en er nogal wat fantasie en improvisatie komt kijken bij de inrichting, zijn de bolwoningen nog steeds in trek bij woningzoekenden. Deze bolwoningen zijn uniek op onze wereldbol.


Bolwoningen 's-Hertogenbosch

Bolwoning huren?

De advertentie van de woningbouw

 • Type: Eengezinswoning
 • Bouwjaar: 1984
 • Aantal kamers: 2
 • Wijk: Maaspoort
 • Buurt: Maasstroom
 • Kale huur (2012): €422,24
 • Omschrijving: Woning voor de liefhebber! Vrijstaande bolwoning in de Maaspoort. Indeling: hal met wasmachine aansluiting en meterkast, slaapkamer met hoogslaper, doucheruimte met toilet (3 m²), woonkamer met open keuken. De woning is voorzien van centrale verwarming en heeft een tuin (46 m²) met berging (6 m2). Er mogen geen schuttingen worden geplaatst
 • Oppervlakte woonkamer: 12m²
 • Oppervlakte slaapkamer: 10m²

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Bolwoningen

Adres: Bollenveld
Postcode en plaats: 5235 NN  Den Bosch
Provincie: Noord-Brabant
Web: bolbewoners.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.
De 50 bolwoningen liggen aan de straat genaamd Bollenveld in het noorden van Den Bosch, in de woonwijk Maaspoort.
De bolwoningen zijn in gebruik als woonhuis en niet voor publiek geopend.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

Zonsopkomst:
Zonsondergang:
Afnemende halve maan:
06:11
21:18
Afnemende halve maan
Bolwoningen 's-Hertogenbosch
Bolwoningen 's-Hertogenbosch