Jheronimus Bosch Centrum

Jheronimus Bosch Centrum aan de rand van het centrum van Den Bosch

De schilder van het middeleeuwse 's Hertogenbosch

Den Bosch - Jeroen Bosch (zijn oorspronkelijke naam is Hiëronymus of Jheronimus van Aken) was een bekende schilder in het Middeleeuwse 's Hertogenbosch. Behalve altaarstukken schilderde hij ook bizarre en soms demonische werken met veel symboliek. Bekende werken zijn De Tuin der Lusten en De Hooiwagen over domheid en bekrompenheid.

Jeroen Bosch signeerde zijn werk nooit. Daarom kunnen slechts een beperkt aantal schilderijen aan hem worden toegeschreven. Ook is er in de loop der eeuwen werk verloren gegaan. Bijvoorbeeld tijdens de Beeldenstorm in 1566 toen vermoedelijk zijn altaarstukken verdwenen. Tot slot heeft Koning Filip II werken meegenomen naar Spanje tijdens zijn overheersing van de Nederlanden.

In het Jheronimus Bosch Centrum zijn replica's van de schilderijen te zien. Ook zijn er fantastische 3-d objecten die nagemaakt zijn uit de schilderijen van Bosch.

El Bosco

Na de dood van Bosch verzamelde Filips II, die destijds de Nederlanden overheerste, schilderijen van Bosch en nam die mee naar Spanje. Veel schilderijen van Bosch zijn dan ook in het Museo del Prado in Madrid te zien. De schilder wordt daar El Bosco genoemd.


Jheronimus Bosch Centrum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Jheronimus Bosch Centrum

Adres: Jeroen Boschplein 2
Postcode en plaats: 5211 ML  Den Bosch
Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: +31 (0)73 6126890
Web: jheronimusbosch-artcenter.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies