Electrische Museumtramlijn Amsterdam

Het voormalige Haarlemmermeerstation in Amsterdam

Haarlemmermeerstation - Bovenkerk

Amsterdam - De Electrische Museumtramlijn Amsterdam (EMA) rijdt op zondag in de zomer van het Haarlemmermeerstation in Amsterdam Zuid, via het Amsterdamse Bos, naar Bovenkerk in Amstelveen. Een leuk nostalgisch ritje met oude trams over een even oude spoorlijn.


(Tekst gaat hieronder verder)

Haarlemmermeerspoorlijnen

Rond 1920 lag in de Haarlemmermeer een uitgebreid spoornetwerk. Dankzij de Haarlemmermeerspoorlijnen kon je met de stoomtrein van Amsterdam naar Aalsmeer of via Hoofddorp naar Leiden reizen.
In de jaren dertig van de vorige eeuw moesten verschillende lijnen sluiten vanwege de economische crisis in die tijd. De lijn Amsterdam Haarlemmermeerstation - Amstelveen - Aalsmeer bleef geopend, tot ook hier in 1950 het doek viel.

De Amsterdamse tram

De eerste tram in Amsterdam reed al in 1875 en werd getrokken door paarden. Begin 1900 werd de paardentram vervangen door elektrische trams.

Museumtramlijn

Op 20 september 1975, honderd jaar na de eerste tram, werd de museumtramlijn geopend. Over het traject van de voormalige Haarlemmerspoorlijn, een afstand van 7 kilometer, rijden sindsdien oude elektrische trams uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Behalve op zondagen in de zomer worden ook themaritten georganiseerd.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Amstelveenseweg 264 (Haarlemmermeerstation)
Postcode en plaats: 1075 XV  Amsterdam

Telefoon: 020 6737 538 (op rijdagen)
Email: info@museumtramlijn.org
Web: museumtramlijn.org

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt 1 uur
Electrische Museumtramlijn Amsterdam
Electrische Museumtramlijn Amsterdam

Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Electrische Museumtramlijn Amsterdam - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Electrische Museumtramlijn Amsterdam'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Electrische Museumtramlijn Amsterdam


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE