Staalmanbeer

De Staalmanbeer in Amsterdam-West

De betonnen knuffelbeer

Amsterdam - Staalmanbeer moest gapen, het was tijd om te slapen. Beer pakte zijn kussen in de hand en ging op weg naar dromenland.


(Tekst gaat hieronder verder)

Badeend op reuzenformaat

Eind jaren negentig stond de Amsterdamse Staalmanpleinbuurt in Amsterdam-West niet zo goed bekend. Om de buurt op te knappen kwam er een grootscheeps renovatieproject en ook de omgeving kreeg een flinke beurt. Kunstenaar Florentijn Hofman, bekend van zijn enorme gele rubberen badeend (die de hele wereld overging), ging in de openbare ruimte aan de slag en kwam samen met de jeugd uit de buurt met een enorme beer mét kussen, op weg naar een logeerpartij.

11 meter grote reuze beer

De imposante beer met kussen is 11 meter groot en is gemaakt van spuitbeton. De beer is in 2010 in het Staalmanpark geplaatst. Dankzij zijn formaat is de Staalmanbeer een van de grootste openbare kunstwerken van ons land.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Ottho Heldringstraat
Postcode en plaats: 1066 AZ  Amsterdam

Web: destaalman.nl
Het park met de Staalmanbeer is publiek toegankelijk

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Staalmanbeer - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
100%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Staalmanbeer'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Staalmanbeer


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE