Van Gogh Museum

In 2015 kreeg het museum aan het museumplein een geheel vernieuwde entree

Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten

Amsterdam - Vincent van Gogh besloot pas op z'n 27ste om kunstenaar te worden. Totdat hij besloot om zich volledig op de schilderkunst te gaan richten, had hij diverse beroepen zoals onderwijzer en kunsthandelaar. In de tien jaar tot zijn dood in 1890 - hij pleegde zelfmoord - heeft hij al zijn beroemde werken waaronder De zonnebloemen gemaakt.


(Tekst gaat hieronder verder)

Het Van Gogh museum is een van de meest bezochte musea in Nederland. Zijn opvallende en expressieve schilderijen zijn beroemd over de hele wereld. Jaarlijks bezoeken zo'n 1,5 miljoen mensen het museum in Amsterdam.

Meer zien van Van Gogh?

Kröller-Müller Museum
Kröller-Müller Museum
Brabant - Vincent van Gogh is geboren in Brabant. Zijn eerste meesterwerk, De Aardappeleters, is hier geschilderd. Ter gelegenheid van het Van Gogh jaar, de schilder overleed in 2015 precies 125 jaar geleden, maakte kunstenaar Daan Roosegaarde een Van Gogh fietspad waar je over Van Goghs De Sterrennacht kunt fietsten.

Kröller-Müller Museum, Otterlo - Van Gogh was nooit in Otterlo, maar zijn werk is er volop te zien dankzij het kapitaal en de verzamelwoede van Anton en Helene Kröller-Müller. Het bijzondere museum herbergt een van de grootste Van Gogh collecties in de wereld.

België en Frankrijk - Voor meer Van Gogh zul je naar het buitenland moeten want na zijn vertrek uit Nederland vestigde de schilder zich in Antwerpen waar hij veel experimenteerde. Vervolgens verhuisde Vincent naar Frankrijk waar hij zijn eigen stijl ontwikkelde. Veel van zijn bekende werken zoals De Zonnebloemen, Café-terras bij nacht en De Sterrennacht zijn dan ook hier gemaakt.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Paulus Potterstraat 7
Postcode en plaats: 1071 CX  Amsterdam

Telefoon: +31 (0)20 5705200
Web: Van Gogh Museum
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Van Gogh Museum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
0%
Regen:
100%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
100%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
100%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Van Gogh Museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Van Gogh Museum


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE