Escher in het Paleis

Escher in het Paleis

Escher in het Paleis

Den Haag

De wondere wereld van het gezichtsbedrog

Den Haag - Veel mensen zullen M.C. Escher kennen van 'Waterval', waarbij het water oneindig omhoog stroomt, om vervolgens bij dezelfde waterval opnieuw naar beneden te vallen. Ook 'Klimmen en Dalen' intrigeert: via een oneindige lus lopen mensen trappen op en af. Deze illusies zijn slechts enkele van de vele ongrijpbare werken van de beroemde graficus. Escher wist als geen ander van het onbestaanbare toch werkelijkheid te maken!

Het hele oeuvre van Escher

Een reis naar Granada inspireerde Maurits Escher (1898 - 1972) tot zijn bijzondere creaties. Een mannetje dat zich via blokken ontwikkelt tot een stadje was een van de eerste grafische werken waarmee M.C. Escher beroemd werd. Hij ontwikkelde zich gedurende zijn leven tot een ware meester van gezichtsbedrog en perspectief. In Escher in het Paleis maak je kennis met het gehele oeuvre van deze bijzondere kunstenaar en worden je ogen bedrogen waar je bij staat!

De oneindigheid van Escher

Bij Escher in het Paleis hangen veel van zijn beroemde werken bij elkaar. Behalve het eerder genoemde 'Waterval' en 'Klimmen en dalen', zie je ook het fascinerende 'Kringloop', 'Dag en Nacht' en het zeven meter lange 'Metamorphose III. In het paleis aan het Lange Voorhout is niets wat het lijkt, want op de tweede etage kun je via een glazen bol jezelf "door de ogen van Escher" bekijken en in de kamer van Escher kunnen kinderen ervaren hoe het is om groter dan hun ouders te zijn - een leuke optische illusie.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Escher in het Paleis

Adres: Lange Voorhout 74
Postcode en plaats: 2514 EH  Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: +31 (0)70 4377730
Web: escherinhetpaleis.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Ontdek in de permanente tentoonstelling in Het Paleis in Den Haag het werk van de beroemde kunstenaar M.C. Escher en ga mee in het eeuwige spel van gezichtsbedrog.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:13
Zonsopkomst
18:42
Zonsondergang
Wassende maan
Wassende maan

Den Haag uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Den Haag

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland