Escher in het Paleis

Escher in het Paleis

De wondere wereld van het gezichtsbedrog

Den Haag - Veel mensen zullen M.C. Escher kennen van 'Waterval', waarbij het water oneindig omhoog stroomt, om vervolgens bij dezelfde waterval opnieuw naar beneden te vallen. Ook 'Klimmen en Dalen' intrigeert: via een oneindige lus lopen mensen trappen op en af. Deze illusies zijn slechts enkele van de vele ongrijpbare werken van de beroemde graficus. Escher wist als geen ander van het onbestaanbare toch werkelijkheid te maken!

Het hele oeuvre van Escher

Een reis naar Granada inspireerde Maurits Escher (1898 - 1972) tot zijn bijzondere creaties. Een mannetje dat zich via blokken ontwikkelt tot een stadje was een van de eerste grafische werken waarmee M.C. Escher beroemd werd. Hij ontwikkelde zich gedurende zijn leven tot een ware meester van gezichtsbedrog en perspectief. In Escher in het Paleis maak je kennis met het gehele oeuvre van deze bijzondere kunstenaar en worden je ogen bedrogen waar je bij staat!

De oneindigheid van Escher

Bij Escher in het Paleis hangen veel van zijn beroemde werken bij elkaar. Behalve het eerder genoemde 'Waterval' en 'Klimmen en dalen', zie je ook het fascinerende 'Kringloop', 'Dag en Nacht' en het zeven meter lange 'Metamorphose III. In het paleis aan het Lange Voorhout is niets wat het lijkt, want op de tweede etage kun je via een glazen bol jezelf "door de ogen van Escher" bekijken en in de kamer van Escher kunnen kinderen ervaren hoe het is om groter dan hun ouders te zijn - een leuke optische illusie.


Escher in het Paleis - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
50%
Regen:
50%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
50%
Najaar:
50%
Winter:
0%
Met wie? Samen
17%
Met kleine kinderen
33%
Met tieners
0%
Groep:
50%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Escher in het Paleis'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Escher in het Paleis

Adres: Lange Voorhout 74
Postcode en plaats: 2514 EH  Den Haag
Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: +31 (0)70 4377730
Web: escherinhetpaleis.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Ontdek in de permanente tentoonstelling in Het Paleis in Den Haag het werk van de beroemde kunstenaar M.C. Escher en ga mee in het eeuwige spel van gezichtsbedrog.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies