Escher in het Paleis

Escher in het Paleis

De wondere wereld van het gezichtsbedrog

Den Haag - Veel mensen zullen M.C. Escher kennen van de zwart/wit prent waarbij het water van een waterval op merkwaardige wijze door een gebouw omhoog stroomt, om vervolgens bij dezelfde waterval opnieuw naar beneden te storten. Ook 'Klimmen en Dalen' intrigeert: via een oneindige lus lopen mensen trappen op en af. Deze illusies zijn slechts enkele van de vele ongrijpbare werken van de beroemde graficus.

Het hele oevre van Escher

Een reis naar Granada inspireerde M.C. Escher tot zijn bijzondere creaties. Een mannetje dat zich via blokken ontwikkelt tot een stadje was een van de eerste grafische werken waarmee Maurits Escher beroemd werd. In Escher in het Paleis maak je kennis met het hele oevre van deze kunstenaar en worden je ogen bedrogen waar je bij staat!

De oneindigheid van Escher

Bij Escher in het Paleis staat het werk van Escher in een context waarin verrassing en traditie de hoofdrol spelen. De bezoeker krijgt begrip voor zijn wereld en inzicht in zijn ingenieuze kunst. Muren lijken te bewegen, een vloer uit de Zilverkamer lijkt open te breken, maar het is ook mogelijk in een spiegelende bol te zien of de wereld zich wel zo vervormd als Escher ons voorspiegelt.

De manier waarop een kunstenaar naar de wereld kijkt, wat hij hierover wil zeggen bepaalt zijn werk. Wie Escher zegt, denkt aan tuimelende trappen, vliegende vogels en water dat omhoog stroomt, zaken die we niet dagelijks tegenkomen. Hoewel de toeschouwer er op bedacht is in een prent van Escher vreemde dingen te zien, bieden zijn prenten nog steeds verrassingen. Escher verborg zijn grapjes graag zodat ze pas door goed kijken, opvallen. Op deze verdieping krijgt deze lichte kant van zijn werk de meeste aandacht. Op de twee andere etages hangen ruim 130 prenten, liggen foto's en unieke kunstwerken die onderstrepen dat Eeuwigheid en Oneindigheid Eschers belangrijkste thema's zijn.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Lange Voorhout 74
Postcode en plaats: 2514 EH  Den Haag

Telefoon: +31 (0)70 4377730
Web: escherinhetpaleis.nl

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Ontdek in de permanente tentoonstelling in Het Paleis in Den Haag het werk van de beroemde kunstenaar M.C. Escher en ga mee in het eeuwige spel van gezichtsbedrog.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Escher in het Paleis - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
50%
Regen:
50%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
50%
Najaar:
50%
Winter:
0%
Met wie? Samen
17%
Met kleine kinderen
33%
Met tieners
0%
Groep:
50%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Escher in het Paleis'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Escher in het Paleis


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE