Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

Den Haag

En het duurste nooit afgemaakte schilderij

Den Haag - De in 1872 geboren Piet Mondriaan begon ooit als schilder van bloemen en landschappen, maar ontwikkelde zich tijdens zijn leven als een van de grootste abstracte kunstenaars van de 20ste eeuw. Zijn schilderijen met kleurvlakken en zwarte lijnen zijn beroemd over de hele wereld.

Victory Boogie Woogie

Het schilderij Victory Boogie Woogie was het laatste grote schilderij waar Mondriaan aan werkte. Het ritme van de boogie woogie verbeelde hij in dit schilderij door middel van kleurige rechthoekjes. Het schilderij is echter nooit afgemaakt; Mondriaan overleed in 1944 in New York. Zijn laatste werk werd in 1998 voor 82 miljoen gulden (ca. € 37 miljoen)aangekocht door het Gemeentemuseum Den Haag en kun je het vergelijken met zijn ander werk uit eerdere periodes.

Behalve Mondriaan heeft het Haagse Gemeentemuseum ook verschillende werken van Kandinsky, Monet en Picasso in haar bezit.

Strandbeest Den Haag
Strandbeest

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Gemeentemuseum Den Haag

Adres: Stadhouderslaan 41
Postcode en plaats: 2517 HV  Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: +31 (0)70 338 11 11
Web: Gemeentemuseum.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2,5 uur.
Het Gemeentemuseum Den Haag is gehuisvest in een bijzonder en stijlvol art-deco gebouw dat door architect Berlage is ontworpen.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:35
Zon op
18:17
Zon onder
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Den Haag uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Den Haag

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland