Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

En het duurste nooit afgemaakte schilderij

Den Haag - De in 1872 geboren Piet Mondriaan begon ooit als schilder van bloemen en landschappen, maar ontwikkelde zich tijdens zijn leven als een van de grootste abstracte kunstenaars van de 20ste eeuw. Zijn schilderijen met kleurvlakken en zwarte lijnen zijn beroemd over de hele wereld.

Victory Boogie Woogie

Het schilderij Victory Boogie Woogie was het laatste grote schilderij waar Mondriaan aan werkte. Het ritme van de boogie woogie verbeelde hij in dit schilderij door middel van kleurige rechthoekjes. Het schilderij is echter nooit afgemaakt; Mondriaan overleed in 1944 in New York. Zijn laatste werk werd in 1998 voor 82 miljoen gulden (ca. € 37 miljoen)aangekocht door het Gemeentemuseum Den Haag en kun je het vergelijken met zijn ander werk uit eerdere periodes.

Behalve Mondriaan heeft het Haagse Gemeentemuseum ook verschillende werken van Kandinsky, Monet en Picasso in haar bezit.

Strandbeest Den Haag
Strandbeest


Gemeentemuseum Den Haag - Beoordeling door bezoekers
  • Mooi museum. Kom hier wel vaker omdat er regelmatig goede tentoonstellingen zijn, zoals destijds Mark Rothko en nu met Erwin Olaf. Maar ook de vaste collectie is wel de moeite waard.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
100%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
100%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Gemeentemuseum Den Haag'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Gemeentemuseum Den Haag

Adres: Stadhouderslaan 41
Postcode en plaats: 2517 HV  Den Haag
Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: +31 (0)70 338 11 11
Web: Gemeentemuseum.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2,5 uur.
Het Gemeentemuseum Den Haag is gehuisvest in een bijzonder en stijlvol art-deco gebouw dat door architect Berlage is ontworpen.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies