Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

En het duurste nooit afgemaakte schilderij

Den Haag - De in 1872 geboren Piet Mondriaan begon ooit als schilder van bloemen en landschappen, maar ontwikkelde zich tijdens zijn leven als een van de grootste abstracte kunstenaars van de 20ste eeuw. Zijn schilderijen met kleurvlakken en zwarte lijnen zijn beroemd over de hele wereld.


(Tekst gaat hieronder verder)

Victory Boogie Woogie

Het schilderij Victory Boogie Woogie was het laatste grote schilderij waar Mondriaan aan werkte. Het ritme van de boogie woogie verbeelde hij in dit schilderij door middel van kleurige rechthoekjes. Het schilderij is echter nooit afgemaakt; Mondriaan overleed in 1944 in New York. Zijn laatste werk werd in 1998 voor 82 miljoen gulden (ca. € 37 miljoen)aangekocht door het Gemeentemuseum Den Haag en kun je het vergelijken met zijn ander werk uit eerdere periodes.

Behalve Mondriaan heeft het Haagse Gemeentemuseum ook verschillende werken van Kandinsky, Monet en Picasso in haar bezit.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Stadhouderslaan 41
Postcode en plaats: 2517 HV  Den Haag

Telefoon: +31 (0)70 338 11 11
Web: Gemeentemuseum.nl

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt 2 uur
Het Gemeentemuseum Den Haag is gehuisvest in een bijzonder en stijlvol art-deco gebouw dat door architect Berlage is ontworpen.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Gemeentemuseum Den Haag - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Gemeentemuseum Den Haag


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE