Kardinge Klimbanaan

De Klimbanaan, de spectaculaire Excalibur klimwand op Kardinge Sportpark in Groningen

De Kromme Gele: Spectaculaire buitenklimwand in Groningen

Groningen - Naast de "Oude Grijze", de bijnaam voor de Martinitoren aan de grote Markt, heeft Groningen nu ook de "Kromme Gele". Door de opvallende kleur en gebogen vorm is de merkwaardige toren in Kardinge net een mislukte banaan. Pas als je dichterbij komt, zie je wat het in werklijkheid is: een spectaculaire uit het lood hangende buiten-klimwand. Vooral als de toren beklommen wordt, besef je pas hoe hoog en krom deze bijzondere toren is.

Klimtoren Excalibur

Klimwand Excalibur in het Groningse Kardinge
Foto links: De gekleurde grepen geven de route naar boven aan voor de klimmer. Hoe kleiner de greep en hoe verder ze uit elkaar staan, hoe moeilijker. Op de Foto rechts enkele kunstmatige rotsen om het boulderen te oefenen.

De klimtoren heet officieel Excalibur. Excalibur is welliswaar het mythische zwaard van Koning Arthur, en vanuit een bepaalde hoek lijkt de klimwand misschien ook wel wat op een zwaard, maar in werkelijkheid is de klimtoren vernoemd naar een populaire klimroute op een oranjekleurige rots bij het plaatsje Buoux in de Franse Provence. Buoux is een drukbezochte hotspot voor klimmers.

Gegevens klimwand

Klimwand Excalibur Kardinge De klimwand Excalibur op Kardinge sportpark weegt zo'n 40 ton. De klimwand is 37 meter hoog en hangt 11 meter uit het lood. Aan weerszijden zijn 8 klimroutes uitgezet. De klimwand staat in de stad Groningen op Sportpark Kardinge.


Kardinge Klimbanaan - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
100%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Een bezoek is ongeveer 500 stappen

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Kardinge Klimbanaan'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Kardinge Klimbanaan

Adres: Sportpark Kardinge, Bieskemaar 3 (Klimcentrum Bjoeks)
Postcode en plaats: 9735 AE  Groningen
Provincie: Groningen

Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies