Groninger museum

De spectaculaire trap van het Groninger Museum

Alleen al het bijzondere gebouw is een bezoek waard

Groningen - Het Groninger Museum is alleen al vanwege het opvallende en kleurrijke gebouw een kunstwerk op zich. Het door de Italiaan Alessandro Mendini ontworpen museum is een opvallende schakel tussen het stationsgebied en de gezellige binnenstad van Groningen en een bezoek meer dan waard.


(Tekst gaat hieronder verder)

Uiteraard is het Groninger Museum veel meer dan alleen het museumgebouw. Naast de vaste collectie met kunst uit de periode 1500 - 1950 en archeologische vondsten uit de provincie, worden in het museum met regelmaat opvallende en soms ook taboedoorbrekende tentoonstellingen van hedendaagse kunst georganiseerd.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Museumeiland 1
Postcode en plaats: 9711 ME  Groningen

Telefoon: +31 (0)50 3666555
Web: groningermuseum.nl
Het Groninger Museum ligt pal naast het centraal station van Groningen. Na een uitgebreide verbouwing is het museum in december 2010 heropend.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Groninger museum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
100%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Groninger museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Groninger museum


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE