Universiteitsmuseum Groningen

Universiteitsmuseum Groningen

Mens, natuur en wetenschap

Groningen - Groningen kreeg in 1614 haar universiteit en in 1934 haar eigen academisch wetenschapsmuseum. Het Universiteitsmuseum Groningen toont de wetenschappelijke collectie van de universiteit waaronder de medische, zoölogische, botanische, natuurkundige en etnologische verzamelingen.


(Tekst gaat hieronder verder)

Naast de bovenverdieping met medische modellen, skeletten, anatomische preparaten op sterk water, volkenkundige voorwerpen, gesteenten en natuurkundige apparaten, worden in het moderne paviljoen door het het Universiteitsmuseum Groningen regelmatig interessante tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen gehouden.

Bijzondere studente: Aletta Jacobs

In 1871 zorgde Aletta Jacobs voor opheffing door als eerste vrouw in Nederland te gaan studeren. Ze moest hiervoor toestemming vragen aan de minister. Na haar studie medicijnen werd ze de eerste vrouwelijke arts van Nederland. In het museum kun je een bezoek brengen aan haar spreekkamer.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
Postcode en plaats: 9712 EA  Groningen

Telefoon: +31 (0)50 3635083/3635562
Email: universiteitsmuseum@rug.nl
Web: Universiteitsmuseum Groningen
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met de plaats van bestemming voor entree, openingstijden, beschikbaarheid en locatiewijzigingen.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Universiteitsmuseum Groningen - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Universiteitsmuseum Groningen


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE