Grootste doolhof Nederland

Koninklijk dwalen in het reuze doolhof in Ruurlo

En probeer maar eens niet te verdwalen!

Ruurlo - Vind in het reuze-doolhof van Ruurlo maar eens de weg naar het midden! De totale lengte van de paden is maar liefst 1188 meter. Het is dan ook het grootste doolhof van Nederland en daardoor lekker spannend voor kleine kinderen. Verdwalen gegarandeerd!

Koninklijke allure

Het doolhof in Ruurlo stamt uit 1890 en is daarmee al meer dan een eeuw oud. Het is opgezet in Lodewijk XIV stijl naar een ontwerp uit 1686 van Daniël Marot, de Franse tuinarchitect van stadhouder Willem III. Het doolhof in Ruurlo is daarmee ook tevens het oudste doolhof in Nederland.

Marot ontwierp ook de de tuinen van Paleis Het Loo, de tuin van Huis ten Bosch en in Engeland de tuinen van Hampton Court en Kensington Palace. Het ontwerp van het Doolhof van Ruurlo is gebaseerd op het haagdoolhof van Hampton Court. De opdrachtgever was destijds de adelijke familie Van Heeckeren van Kell.

Brede paden

Bijzonder zijn de brede paden van het doolhof. De paden worden afgeschermd door een heg van haagbeuk en zijn 5 meter breed. Daardoor is het doolhof groot (8740 m2), maar de eerlijkheid gebied ook te zeggen dat het daardoor toch ook weer niet zo heel moeilijk is om de toren in het midden te vinden. Maar het plezier zal er niet minder om zijn!


Grootste doolhof Nederland - Beoordeling door bezoekers
  • We kwamen hier tijdens het fietsen toevallig langs. En van de kinderen mochten we niet verder zonder door het doolhof te dwalen! Leuke stop die we afgesloten hebben met een ijsje bij het klimpark even verderop (we moesten beloven dat we daarheen gaan als ze wat groter zijn).

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
100%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Grootste doolhof Nederland'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Grootste doolhof Nederland

Adres: Hengeloseweg 2
Postcode en plaats: 7261 LV  Ruurlo
Provincie: Gelderland

Web: doolhofruurlo.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1,5 uur.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies