Grootste doolhof Nederland

Koninklijk dwalen in het reuze doolhof in Ruurlo

Koninklijk dwalen in het reuze doolhof in Ruurlo

Ruurlo

En probeer maar eens niet te verdwalen!

Ruurlo - Vind in het reuze-doolhof van Ruurlo maar eens de weg naar het midden! De totale lengte van de paden is maar liefst 1188 meter. Het is dan ook het grootste doolhof van Nederland en daardoor lekker spannend voor kleine kinderen. Verdwalen gegarandeerd!

Koninklijke allure

Het doolhof in Ruurlo stamt uit 1890 en is daarmee al meer dan een eeuw oud. Het is opgezet in Lodewijk XIV stijl naar een ontwerp uit 1686 van Daniël Marot, de Franse tuinarchitect van stadhouder Willem III. Het doolhof in Ruurlo is daarmee ook tevens het oudste doolhof in Nederland.

Marot ontwierp ook de de tuinen van Paleis Het Loo, de tuin van Huis ten Bosch en in Engeland de tuinen van Hampton Court en Kensington Palace. Het ontwerp van het Doolhof van Ruurlo is gebaseerd op het haagdoolhof van Hampton Court. De opdrachtgever was destijds de adelijke familie Van Heeckeren van Kell.

Brede paden

Bijzonder zijn de brede paden van het doolhof. De paden worden afgeschermd door een heg van haagbeuk en zijn 5 meter breed. Daardoor is het doolhof groot (8740 m2), maar de eerlijkheid gebied ook te zeggen dat het daardoor toch ook weer niet zo heel moeilijk is om de toren in het midden te vinden. Maar het plezier zal er niet minder om zijn!

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Grootste doolhof Nederland

Adres: Hengeloseweg 2
Postcode en plaats: 7261 LV  Ruurlo
Provincie: Gelderland
Web: doolhofruurlo.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1,5 uur.


Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:26
Zon op
18:09
Zon onder
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Ruurlo uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Ruurlo

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland