Flamingo's spotten Zwilbroekerveen

Flamingo's in het Zwilbroekerveen

Meest noordelijke broedgebied flamingo

Zwillbroek - In het Zwilbroekerveen, pal op de grens met Duitsland, strijken ieder jaar weer flamingo's neer. Het is daarmee het meest noordelijke broedgebied van de vogel. Aan de Duitse kant van de grens vind je een informatiecentrum en zijn er enkele uitzichtposten waar je een goed uitzicht hebt op het meer en het eilandje waar de flamingo's broeden.


(Tekst gaat hieronder verder)

Waarom zijn flamingo's roze?

Bij het naderen van het natuurgebied komt een luid geschreeuw van vogels je tegemoet. Het blijken kokmeeuwen te zijn. Een enthousiaste vogelaar legt uit dat kokmeeuwen volop voedsel kunnen vinden in de veenplas. De flamingo's leven juist weer van de uitwerpselen van de kokmeeuwen. De flamingo's in het Zwilbroekerveen zijn licht van kleur. Het soort voedsel bepaalt de de kleur van de flamingo.

Uitdrogen van het veen

Ten behoeve van de landbouw aan de Nederlandse zijde van de grens wordt veel water aan de grond onttrokken. Het droger worden van het veengebied is een van de grote problemen in het gebied.

Flamingo's Zwilbroekerveen
Flamingo's Zwilbroekerveen

Leemputten

Bij de Leemputten aan Nederlandse zijde kom je de flamingo's ook wel eens tegen; maar de meeste kans maak je aan de Duitse zijde van de grens.

Beste bezoektijd

De beste tijd om de flamingo's te zien is tussen maart en juli. In de winter vertrekken de vogels richting de slikgebieden in Zeeland omdat die niet dichtvriezen. Rondom het water van het Zwilbroekerveen loopt een mooi en afwisselend wandelpad dat soms over de grens loopt.

Adres en bezoekers informatie
Adres: L608
Postcode en plaats: 48691  Zwillbroek

Het natuurgebied met de flamingo's ligt pal op de grens met Duitsland. Aan de Duitse zijde van de grens is een informatiecentrum (tweetalig) en zijn er enkele uitkijkposten om de vogels rustig te kunnen bekijken. Een verrekijker of telelens kan handig zijn want de flamingo's broeden op een eilandje midden op het ven.

Rond het ven ligt een mooi wandelpad. Een rondje om het ven is een kleine 6 kilometer.

Het Zwillbrocker Venn ligt aan de weg tussen Groenlo en het Duitse stadje Vreden.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Flamingo's spotten Zwilbroekerveen - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
67%
Bewolkt:
33%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
100%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
67%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
33%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Flamingo's spotten Zwilbroekerveen'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Flamingo's spotten Zwilbroekerveen


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE