Zutphen stedentrip

Zutphen gezien vanaf de overkant van de rivier

Zutphen gezien vanaf de overkant van de rivier

Zutphen

Weekendje weg Hanzestad aan de IJssel

Zutphen - In de Romeinse tijd bouwden de Germanen op een rivierduin aan de IJssel een versterkte nederzetting. Vele eeuwen later heet de nederzetting Zutphen en is het rivierduin uitgegroeid tot een plezierige middelgrote stad met veel historische plekjes. De nederzetting van toen is nu het 's-Gravenhof, het oude plein dat nog steeds het kloppende hart van het eeuwenoude Zutphen vormt.

Bezienswaardigheden Zutphen

Als je vanaf de overkant van de IJssel de skyline van Zutphen bekijkt, vallen meteen de vele torens op. Bezienswaardigheden in de gezellige historische binnenstad van Zutphen zijn ondermeer de Wijnhuistoren, de Berkelpoort en de Walburgiskerk. Bij deze kerk hoort de Librije, een historische leeszaal met een interessante collectie van 15e-17e eeuwse boeken.

De Berkel

De Berkel stroomt door de Achterhoek en mondt bij Zutphen uit in de IJssel. De 14de eeuwse Berkelpoort ruïne over de rivier is onderdeel van de stadsmuur. Tot de 19de eeuw werd de Berkel bevaren met Berkelzompen, kleine vrachtschepen met geringe diepgang. Tegenwoordig kun je een boottochtje maken over de rivier.

Omgeving Zutphen

Zutphen is de ideale uitvalsbasis voor een ontspannen weekendje weg. In de directe omgeving vind je prachtige natuur en kastelen waaronder Paleis het Loo. De gezellige steden Apeldoorn en Deventer zijn de dichtsbijzijnde andere grote plaatsen.

5 interessante monumenten Zutphen

Wil je weten wat je kunt zien in Zutphen? Hier vind je een overzicht van de 5 mooiste bezienswaardigheden in Hanzestad Zutphen.

Zutphen stedentrip foto's

Een zonnetje. Koffie op het terras... Genieten maar! Stedentrip Zutphen
Een zonnetje. Koffie op het terras... Genieten maar! Stedentrip Zutphen
Een winterse dag in Zutphen
Een winterse dag in Zutphen
Markt in Zutphen
Markt in Zutphen

Komt Beethoven uit Zutphen?

De componist Beethoven is in de Duitse stad Bonn geboren. Of toch niet? Ludwig van Beethoven zou zelf hebben gezegd dat hij in Zutphen ter wereld is gekomen! Het doopcertificaat uit 1770 zou afkomstig zijn van zijn vroeg overleden broer. Beethoven zou niet in 1770 zijn geboren, maar in 1772. Zijn ouders waren in die tijd met een muziekgezelschap in Zutphen. De herberg waar de familie verbleef stond destijds aan de Halvemaanstraat in Zutphen. Het logement is er al lang niet meer. Wil je meer weten over Beethoven, zijn muziek en zijn geboortestad? Bezoek dan het Geelvinck Muziek Museum in Zutphen.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Zutphen stedentrip

Postcode en plaats: 7200  Zutphen
Provincie: Gelderland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:29
Zon op
17:05
Zon onder
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Zutphen uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Zutphen

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland