Zutphen stedentrip

Een zonnetje. Koffie op het terras... Genieten maar!

Weekendje weg Hanzestad aan de IJssel

Zutphen - In de Romeinse tijd bouwden de Germanen op een rivierduin aan de IJssel een versterkte nederzetting. Vele eeuwen later heet de nederzetting Zutphen en is het rivierduin uitgegroeid tot een plezierige middelgrote stad met veel historische plekjes. De nederzetting van toen is nu het 's-Gravenhof, het oude plein dat nog steeds het kloppende hart van het eeuwenoude Zutphen vormt.

Zutphen
Een winterse dag in Zutphen

Bezienswaardigheden Zutphen

Als je vanaf de overkant van de IJssel de skyline van Zutphen bekijkt, vallen meteen de vele torens op. Bezienswaardigheden in de gezellige historische binnenstad van Zutphen zijn ondermeer de Wijnhuistoren, de Berkelpoort en de Walburgiskerk. Bij deze kerk hoort de Librije, een historische leeszaal met een interessante collectie van 15e-17e eeuwse boeken.

De Berkel

De Berkel stroomt door de Achterhoek en mondt bij Zutphen uit in de IJssel. De 14de eeuwse Berkelpoort ruïne over de rivier is onderdeel van de stadsmuur. Tot de 19de eeuw werd de Berkel bevaren met Berkelzompen, kleine vrachtschepen met geringe diepgang. Tegenwoordig kun je een boottochtje maken over de rivier.

Omgeving Zutphen

Zutphen is de ideale uitvalsbasis voor een ontspannen weekendje weg. In de directe omgeving vind je prachtige natuur en kastelen waaronder Paleis het Loo. De gezellige steden Apeldoorn en Deventer zijn de dichtsbijzijnde andere grote plaatsen.

5 interessante monumenten Zutphen

Wil je weten wat je kunt zien in Zutphen? Hier vind je een overzicht van de 5 mooiste bezienswaardigheden in Hanzestad Zutphen.
 • 1
  De Librije in de Walburgiskerk
  De Librije is een openbare leeszaal uit de zestiende eeuw.
  Kerkhof 3, Zutphen
 • 2
  Berkelpoort
  De historische waterpoort van Zutphen stamt uit 1424 en ligt over het riviertje de Berkel.
  Isendoornstraat 21, Zutphen
 • 3
  Oude Bornhof
  Hofje in het centrum van de oude Hanzestad.
  Oude Bornhof, Zutphen
 • 4
  Het Bolwerck
  Woonhuis uit 1549 aan de Zaadmarkt.
  Zaadmarkt 110, Zutphen
 • 5
  Broederenkerk
  Broederenkerkplein 2, Zutphen

Adres en bezoekers informatie
Postcode en plaats: Zutphen
Provincie: Gelderland


Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.


Zutphen stedentrip - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
50%
Regen:
50%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
50%
Najaar:
0%
Winter:
50%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Zutphen stedentrip'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Zutphen stedentrip

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE