Museum van de 20e Eeuw

Terug in de tijd: Museum van de 20e Eeuw

Waar blijft de tijd?

Hoorn - In het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn waan je je in de vorige eeuw. Oude interieurs en duizenden voorwerpen vertellen over het alledaagse leven van toen. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven?

Feest der herkenning!

Die oude woonkamer doet denken aan de kamer van oma. Met dit speelgoed speelde ik vroeger ook en die radio stond bij ons thuis! Prachtige opstellingen maken een bezoek tot een waar Feest der Herkenning. Wandel in een oud winkelstraatje, of ga weer eens in de schoolklas van vroeger zitten. De sfeer van toen brengt het jeugdsentiment helemaal boven!

Waar blijft de tijd?

Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw! Een eeuw die iedereen meer vrije tijd bezorgde, een ieder mobieler maakte, denk maar aan auto en (brom)fiets, een eeuw die ons over de hele wereld liet communiceren en onze samenleving drastisch veranderde. Neem een duik in je eigen verleden en dat van je (groot)ouders en verbaas je over de vele ontwikkelingen.

Leuk voor jong en oud

Kinderen vinden het Museum van de 20e Eeuw ook heel leuk! Ze kunnen zien hoe hun (groot)ouders leefden. Ook de wisselexposities zijn regelmatig ook voor kinderen bedoeld. Er een gratis speurtocht voor kinderen beschikbaar en een gratis audiotour. Jong en oud herkent zaken in dit museum. Voor de één is dat het constructiespeelgoed Meccano, voor de ander de oranje emaille potten en pannen. Of misschien wel die oude bromfiets. Het museum is een al nostalgie. Museum van de 20e Eeuw in Hoorn leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje.

Oude gevangenis

Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een prachtige locatie; een oude gevangenis op het Oostereiland, vlakbij de mooie haven van Hoorn. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van het gebouw is dit nog goed te zien. In de zalen waar ooit gevangenen sliepen, toont het museum nu in een groot aantal vaste opstellingen de vele ontwikkelingen in de twintigste eeuw. In drie zalen zijn ook steeds wisselende exposities. Zo is er steeds iets nieuws te ontdekken.

Gratis audiotour

Elke bezoeker kan dankzij de gratis AudioTour op een prettige wijze informatie horen over de vele ontwikkelingen in de afgelopen honderd jaar. Kijk in alle rust rond en laat een prettige stem je rondleiden door de museumzalen en de opstellingen. Oude radiofragmenten, nostalgische geluiden en hits van weleer komen ook voorbij.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Krententuin 24 (Oostereiland)
Postcode en plaats: 1621 DG  Hoorn

Telefoon: +31 (0)229 214001
Web: museumhoorn.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2,5 uur.
Voorkom teleurstellingen en kijk voor vertrek nog even op de website voor openingstijden.

Museum van de 20e Eeuw - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Museum van de 20e Eeuw

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.

Hoorn uitstapjes omgeving
Halve Maen
Westfries Museum
Stoomtram Hoorn-Medemblik
Droogmakerij de Beemster
Kasteel Radboud
Nederlands Kremlin
Zuiderzeemuseum
Sprookjeswonderland

Dagje Hoorn

Hoorn is een prachtige stad om te bezoeken als u naar het museum komt. Hoorn heeft een rijk verleden. De sporen van de VOC zijn overal in de stad terug te vinden. Van historische gebouwen, monumentale gevels, oude pakhuizen en koopmanswoningen tot en met een groot deel van het stratenpatroon uit die tijd. Hoorn heeft leuke restaurantjes en terrasjes, de gezellige havens met de vissersboten en de plezierjachten, kaaspakhuizen, musea, markten, bijzondere wandeltochten, het stoomtreintje naar Medemblik. Het is bijna teveel om op te noemen. Ervaar zelf de mooie combinatie van oud en nieuw in Hoorn.
Overnachten

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE