Nederlands Kremlin

Nederlands Kremlin in Winkel (Foto: Keijser via Wikipedia - Creative commons)

Folly in de polder

Winkel - Een Kremlin verwacht je eerder aan het Rode Plein in Moskou dan in het Noord-Hollandse plaatsje Winkel. Geïnspireerd door de Russische Barok, ging Ger Leegwater in zijn achtertuin aan de slag. Met wat fantasie en zijn gouden handen bouwde hij in de loop der jaren een heus Kremlin van bouwafval, tegels, stoepranden en stukken metaal.

Een kremlin is een citadel binnen de muren van een stad. Het kremlin van Moskou aan het Rode plein is de bekendste. Je vindt hier de regeringsgebouwen van Rusland. Vele middeleeuwse steden in Rusland hebben een kremlin. Opvallend aan een kremlin zijn de uivormige koepels. Het Russische paleis van Ger Leegwater is helemaal compleet, inclusief deze karakteristieke koepels.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Limmerschouw 51
Postcode en plaats: 1731 NJ  Winkel

Telefoon: +31 (0)224 541598
Email: wmpost@hetnet.nl
Web: kunsttuinnederlandskremlin.nl
Het Kremlin in Winkel is beperkt geopend op publieksdagen en op afspraak voor groepen. Voorkom teleurstellingen en check voor je komst altijd de actuele openingstijden.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Nederlands Kremlin - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
43%
Bewolkt:
57%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
14%
Najaar:
57%
Winter:
29%
Met wie? Samen
86%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
14%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Nederlands Kremlin'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Nederlands Kremlin


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE