Zuiderzeemuseum

De haven van Enkhuizen

Toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was

Enkhuizen - In het Zuiderzeemuseum van Enkhuizen ga je terug in de tijd naar de tijd dat het IJsselmeer nog de Zuiderzee heette.


(Tekst gaat hieronder verder)

Het museum bestaat uit een binnen- en buiten gedeelte. In het buitenmuseum zijn oude huizen en gebouwen van rond de vroegere Zuiderzee nagebouwd tot een geheel dorp. In en rond de huisjes zijn verschillende ambachtslieden aan het werk en zie je hoe het leven hier was.

In het binnenmuseum zijn regelmatig tentoonstellingen en kun je de grote collectie met historische Zuiderzee schepen bekijken.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Wierdijk 12-22
Postcode en plaats: 1601 LA  Enkhuizen

Telefoon: +31 (0)228 35 11 11
Web: Zuiderzeemuseum.nl
Bij gebruik van een navigatiesysteem kunt u Zijlweg 9 te Enkhuizen ingeven als eindbestemming.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Zuiderzeemuseum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Zuiderzeemuseum


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE