Paard van Marken

Paard van Marken

Paard van Marken

Marken

Iconische vuurtoren aan het IJsselmeer

Marken - Het Paard van Marken is een van de meest iconische vuurtorens van Nederland. De witte vuurtoren met het rode dak staat op het uiterste puntje van Marken en is door haar vorm en ligging eenvoudig te herkennen voor de scheepvaart. Wat het weer ook is, in welk jaargetijde je ook komt; het Paard van Marken staat er altijd fotogeniek bij en is ongetwijfeld de meest gefotografeerde vuurtoren van Nederland.

De huidige ronde vuurtoren staat al sinds 1839 op het puntje van Marken. Maar ook voor die tijd stond hier al een baken voor de scheepvaart; de vorige toren was vierkant en werd gebouwd in 1710.

Kruiend ijs

Ook in de winter als er ijs ligt, is de vuurtoren een fotogenieke locatie. Toch is het ijs niet zonder gevaar. In 1971 werd de toren enkele centimeters van z'n plaats geduwd door kruiend ijs.

Bewoners

Het Paard van Marken is eigendom van Rijkswaterstaat die het verhuurt aan vaste bewoners. De vuurtoren is dan ook niet te bezoeken, tenzij... je er gaat trouwen. Het Paard van Marken is namelijk een officiële trouwlocatie.

Foto's Paard van Marken

Het Paard van Marken
Het Paard van Marken
Het Paard van Marken. Ook een vuurtoren heeft onderhoud nodig...
Het Paard van Marken. Ook een vuurtoren heeft onderhoud nodig...

Weetjes vuurtoren Paard van Marken

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Paard van Marken

Adres: Oosterpad 1
Postcode en plaats: 1156 DM  Marken
Provincie: Noord-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Parkeren kan op een parkeerterrein aan de rand van het dorp. Vanaf het parkeerterrein loop je zo het dorp in naar de haven. Ook kun je vanaf hier naar de vuurtoren lopen, een afstand van ruim 2,3 kilometer (met de auto kun je er niet komen. Via de dijk kun je vervolgens terugaandelen naar Marken. Dit rondje wandelen is circa 5,3 kilometer.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

07:38
Zonsopkomst
19:22
Zonsondergang
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Marken uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Marken

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland