Hulshorsterzand

Het Hulshortsterzand

Stuifzandgebied tussen Harderwijk en Nunspeet

Hulshorst - Het Hulshorsterzand ligt ten zuiden van de A28 tussen Harderwijk en Nunspeet. Het gebied behoort tot het natuurgebied De Leuvenumse bossen. Oorspronkelijk was het gebied veel groter, maar om het stuiven tegen te gaan zijn in het verleden grote stukken bebost. Tegenwoordig is het actieve stuifzandgebied weer uitgebreid en is er een enorme zandvlakte met duinen ontstaan.


(Tekst gaat hieronder verder)

Monument de Souvenir

Midden op de zandvlakte van het Hulshorsterzand staat het Monument de Souvenir. Het 'souvenir' is vooral populair bij geo-cachers en bij kleine kinderen die er voor 5 cent een muntje kunnen slaan.

Hulshorsterzand
Het duingebied vanaf de rand gezien

Adres en bezoekers informatie
Postcode en plaats: Hulshorst


Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt 2,5 uur
Het Hulshorsterzand ligt ten oosten van Harderwijk. Een goed startpunt voor een wandeling is Parkeerplaats Hierderweg (te bereiken via de Molenweg in Hierden).

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Hulshorsterzand - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
50%
Zomer:
50%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Hulshorsterzand'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Hulshorsterzand


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE