Wildpark Het Aardhuis

Herten

Hoog-Soeren op de Veluwe

Hoog Soeren - De activiteiten van Wildpark het Aardhuis zijn per 29 oktober 2017 gestopt. Het park is dan ook gesloten voor bezoekers. Onduidelijk is of en hoe het park eventueel verder gaat in de toekomst.

De Aardmansberg is met 102 meter een van de hogere toppen van de Veluwe. In 1867 liet Koning Willem III hier een jachthuis bouwen. Dit Aardhuis lag midden in zijn jachtgebied en was een goede uitvalsbasis om wild te schieten. Tegenwoordig wordt er niet meer gejaagd, maar is het wildpark rondom het huis een goede plek om wilde dieren zoals damherten, zwijnen en edelherten te zien.

Het Aardhuis

Het Aardhuis is geopend in de periode maart tot en met oktober. Vanuit dit bezoekerscentrum kun je een wandeling door het wildpark maken. In een afgesloten deel van het park kun je wilde zwijnen zien. Vanuit de wildobservatiehut kun je de herten spotten.

In het Aardhuis zelf is een kleine tentoonstelling over stroperij en over wilde dieren in Nederland. Wildpark Het Aardhuis is onderdeel van Kroondomein Het Loo

Het Aardhuis Wilde Zwijnen
Wilde Zwijntjes liggen te relaxen. Vergeet niet een klein zakje voer bij de receptie te kopen!

Beste tijd om te bezoeken

Het wild is de gehele dag zichtbaar. Maar de beste tijd is rond 14.00 wanneer de herten worden gevoerd.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Aardhuis 3
Postcode en plaats: 7346 AA  Hoog Soeren

Telefoon: +31(0)55 5191337

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2,5 uur.
Het Aardhuis is bereikbaar vanaf de N344 vanuit Apeldoorn, vlak voor de afslag naar Uddel

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Wildpark Het Aardhuis - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
50%
Bewolkt:
50%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
50%
Zomer:
50%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
50%
Met kleine kinderen
50%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Wildpark Het Aardhuis'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Wildpark Het Aardhuis


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE