Tulpeiland

Tulpeiland Zeewolde. Foto: google Maps

Tulpeiland Zeewolde. Foto: google Maps

Zeewolde

Iconisch eiland in de vorm van een tulp

Zeewolde - In het Wolderwijd bij Zeewolde ligt een karakteristiek Nederlands eiland: Tulpeiland. Het eiland heeft niet alleen de vorm van een tulp, er groeien in het voorjaar ook nog eens zo'n 120.000 tulpen op het bijzondere eiland! Tulpeiland is dan een grote tulpenzee!

Ambtenaar

Bij de aanleg van het tulpenland in 2014 trok de unieke vorm al meteen de aandacht. Het idee van Justus Kuijk, ambtenaar van de gemeente Zeewolde, ontstond in 2007 en werd al snel Dubai aan het Wolderwijd genoemd. Het project van zes miljoen euro kostte een tijdje om uitgevoerd te worden, maar langzamerhand begint Tulpeiland iets te worden.

De kelk

Tulpeiland bestaat eigenlijk uit meerdere eilandjes. Het hoofdeiland heeft de vorm van de kelk en is zo groot als een voetbalveld. De haven in de kelk heeft 80 ligplaatsen. De steel wordt gevormd door een langwerpig natuureiland. Een strekdam van 200 meter verbindt het eiland met het vasteland van Zeewolde.

Foto's Tulpeiland

Bloemenzee
Bloemenzee

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

Tulpeiland

Adres: Zeewolderweg
Postcode en plaats: Zeewolde
Provincie: Flevoland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.


Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:30
Zon op
18:12
Zon onder
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Zeewolde uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Zeewolde

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland