De Kreupel

De Kreupel: nieuw onbewoond eiland in het IJsselmeer

Onbewoond eiland in het IJsselmeer

Andijk - Op zo'n 4,5 kilometer uit de kust van Andijk ligt het 70 hectare grote eiland 'De Kreupel'. Het kunstmatige eiland ligt in het IJsselmeer en is aangelegd als natuurgebied. De Kreupel is onbewoond en niet toegankelijk, maar er is wel een passantenhaven.

Zuiderzee

Ben je nieuwsgierig en heb je een boot, dan kun je een bezoekje brengen aan het onbewoonde eiland. De Kreupel is tussen 2002 en 2004 aangelegd op een ondiepte; eeuwen geleden lag op deze plaats al een eiland in de toenmalige Zuiderzee.
Het eiland is aangelegd met bagger uit de vaargeul tussen Lemmer en Amsterdam. Inmiddels is het eiland een populaire bestemming voor vogels zoals visdiefjes , meeuwen en sterns.


De Kreupel - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

De Kreupel

Postcode en plaats: Andijk
Provincie: Noord-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies