It Lân Skip: De omgekeerde boerderij

De omgekeerde boerderij in aanbouw. De oude boerderij met oranje dak verdwijnt op termijn

Ondersteboven wonen: Boerderij op de kop

Workum - De blauwe lucht is nog steeds boven en het groene gras is nog steeds beneden Ook de koeien staan nog steeds met vier poten in de wei. Anders zou je denken dat je hallucineert bij het zien van It Lân Skip: de boerderij op de kop.

Andersom bouwen

Boerderijen, weilanden en koeien horen bij ons landschap. Maar als je opeens een boerderij ondersteboven ziet staan, kijk je wel even vreemd op tot dat je het idee erachter kent. Het idee voor de boerderij ontstond bij de eigenaar al jaren geleden. Ze wilden vanuit hun nieuwe woning over de zeedijk verderop kunnen kijken, maar dat is lastig in een boerderij. De oplossing was even simpel als briljant: de boerderij werd gewoon omgedraaid met het woongedeelte boven en het dak onder.

It Lân Skip

De naam van het project is ‘It Lân Skip’ of in het Nederlands 'het landschap'. De boerderij ligt als een schip op het droge. Een verrijking van het landschap is de omgekeerde boerderij zeker. Het gebouw is opvallend maar absoluut niet storend.

Het bouwproject

Een boerderij op z'n kop bouwen klinkt eenvoudig. De uitvoering niet en dat begon al met de bouwvergunning. Zo mag een goot bijvoorbeeld niet hoger dan 5,20 meter, maar bij ondersteboven bouwen werkt dat niet.
De boerderij zelf is op een stalen geraamte gebouwd dat vervolgens rust op een fundering van 28 palen van elf meter. De muren metselen lijkt ons wel te doen, maar hoe de dakpannen blijven hangen? De architect van It Lân Skip is Rein Hofstra. De eigenaar en bedenker van de omgekeerde boerderij is Pieter Stellingwerf. Hij bouwde de boerderij om de zaken eens lekker op de kop te zetten. En natuurlijk voor het royale uitzicht vanuit de onderste eh bovenste verdieping.


It Lân Skip: De omgekeerde boerderij - Beoordeling door bezoekers
  • We kwamen hier van het zomer bij toeval langs fietsen op weg naar Workum en waren compleet ondersteboven :-) van dit ontwerp.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'It Lân Skip: De omgekeerde boerderij'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

It Lân Skip: De omgekeerde boerderij

Adres: Lieuwe Klazes Leane 3
Postcode en plaats: 8711 HL  Workum
Provincie: Friesland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Het doodlopende weggetje tussen Workum en Hindeloopen is eenvoudig te vinden. Kom je met het Openbaar vervoer, dan kun je het beste uitstappen bij station Hindeloopen. Vanaf station Hindeloopen zie je de boerderij op z'n kop al liggen.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies