De omgekeerde boerderij

De omgekeerde boerderij in aanbouw. De oude boerderij met oranje dak verdwijnt op termijn

Ondersteboven wonen: Boerderij op de kop

Hindeloopen - De blauwe lucht is nog steeds boven en het groene gras is nog steeds beneden en ook de koeien staan nog steeds met vier poten in de wei. Anders zou je denken dat je hallucineert bij het zien van de boerderij op de kop.

Andersom bouwen

Boerderijen, weilanden en koeien horen bij ons landschap. Maar als je opeens een boerderij ondersteboven ziet staan, kijk je wel even vreemd op tot dat je het idee erachter kent. Het idee voor de boerderij ontstond bij de eigenaar al jaren geleden. Ze wilden vanuit hun nieuwe woning over de zeedijk verderop kunnen kijken, maar dat is lastig in een boerderij. De oplossing was even simpel als briljant: de boerderij werd gewoon omgedraaid met het woongedeelte boven en het dak onder.

Lânskip

De naam van het project is ‘Lânskip’ of te wel landschap. Een verrijking van het landschap is de omgekeerde boerderij zeker. Het gebouw is opvallend maar absoluut niet storend.

Het bouwproject

Een boerderij op z'n kop bouwen klinkt eenvoudig. De uitvoering niet en dat begon al met de bouwvergunning. Zo mag een goot bijvoorbeeld niet hoger dan 5,20 meter, maar bij ondersteboven bouwen werkt dat niet.
De boerderij zelf is op een stalen geraamte gebouwd dat vervolgens rust op een fundering van 28 palen van elf meter. De muren metselen lijkt ons wel te doen, maar hoe de dakpannen blijven hangen?

Adres en bezoekers informatie
Adres: Lieuwe Klazes Leane
Postcode en plaats: Hindeloopen


Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Het doodlopende weggetje tussen Workum en Hindeloopen is eenvoudig te vinden. Vanaf station Hindeloopen zie je de boerderij op z'n kop al liggen.

De omgekeerde boerderij - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

De omgekeerde boerderij

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE