Enorme Keith Haring muurschildering

De muurschildering van Keith Haring, gezien vanaf de Willem de Zwijgerlaan

De grootste van Europa

Amsterdam - In maart 1986 plaatste de destijds 27 jarige kunstenaar Keith Haring een enorme muurschildering op de muur van het toenmalige depot van het Stedelijk Museum in Amsterdam-West. Hij schilderde zijn fantasiemonster met berijder in een dag, gewoon vanaf een hoogwerker met een grote kwast en een pot verf.

Na 30 jaar weer te zien

De karakteristieke schildering is een van de twintig openbare werken van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Hij maakte het destijds toen hij voor een solo-expositie Amsterdam was. Omdat het depot last had van vocht, verdween het al na twee jaar later achter dikke laag isolatiemateriaal. In de zomer van 2018 zijn de isolatieplaten verwijderd en is het werk weer voor iedereen te zien.

Het fantasiemonster met berijder is 15 bij 13 meter groot.


Enorme Keith Haring muurschildering - Beoordeling door bezoekers
  • Ben al heen lang fan van Keith Haring, ik was dan ook blij verrast dat hij dit werk ooit hier in Amsterdam heeft gemaakt. Jammer dat je niet dichtbij kunt komen.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
100%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Enorme Keith Haring muurschildering'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Enorme Keith Haring muurschildering

Adres: Food Center Amsterdam
Postcode en plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,25 uur.
De muurschildering staat op een muur op het Food Center terrein en is niet publiekelijk toegankelijk. Vanaf de Willem de Zwijgerlaan is het kunstwerk van Keith Haring redelijk goed te zien (zie grote foto).
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies