Filmlocaties tv-serie Baantjer

Uitzicht op De Wester (vanaf de Bloemgracht), bekend van het voorfilmpje

Bijzondere filmlocaties in Amsterdam

Amsterdam - Amsterdam is een populaire locatie voor films en televisie series. De grachten dienden in het verleden als decor voor bijvoorbeeld de James Bond film Diamonds are forever, de Nederlandse speelfilm Amsterdamned en het recente Ocean's twelve. De bekendste televisie serie die zich in Amsterdam afspeelt is natuurlijk Baantjer. Talloze locaties in de stad zijn al in beeld geweest. Waar liggen de belangrijkste? Een zoektocht door Amsterdam die eindigt op de barkruk van rechercheur De Cock.

Bureau Warmoesstraat

De Baantjerboeken met rechercheur De Cock in de hoofdrol spelen zich af rondom bureau Warmoesstraat, de Heintje Hoekssteeg en de Lange Niezel in de rosse buurt van Amsterdam. Bureau Warmoesstraat bestaat echter niet meer. Een paar jaar geleden is het verhuisd naar de naastgelegen Beursstraat.

Voormalig bureau Warmoesstraat
Het Amsterdam van inspecteur De Cock
Links het voormalige bureau Warmoesstraat (nummer 48). Dit is het politiebureau uit de boeken.

Het 'politiebureau' dat in de eerste seizoenen van de serie werd gebruikt, ligt aan de Kattenburgergracht in Amsterdam Oost. De gevel van het gebouw heeft inmiddels een andere kleur gekregen. Het gebouw dat in de huidige serie als decor dienst doet, ligt aan de iets verderop gelegen Blankenstraat nummer 2.

Het politiebureau aan de Kattenburgergracht
Het politiebureau aan de Blankenstraat 2
Links het 'oude' politiebureau aan de Kattenburgergracht. Rechts het nieuwe bureau aan Blankenstraat nummer 2

Café Lowietje. Vaste stop voor inspecteur De Cock
Café Lowietje. Vaste stop voor inspecteur De Cock (en voor de liefhebbers van de TV serie)

Café Lowietje bestaat echt!

Voor de beroemde rechercheur is het café van Lowietje een vaste stop waar vaak de eerste stap naar de ontknoping wordt gezet. Deze plaats mag tijdens een wandeling langs de locaties van Baantjer natuurlijk niet worden overgeslagen. Het etablisement van Lowietje heet - hoe kan het ook anders - Café Lowietje en bestaat echt.

Anders dan de serie doet vermoeden, ligt het café helemaal niet in de rosse buurt, maar aan een zijstraat van de Lindengracht in de Jordaan op de Derde Goudsbloemdwarsstraat nummer 2. Een prachtig sfeervol café waar de tijd stil is blijven staan.

Cafe Lowietje
Cafe Lowietje
Café Lowietje. Pas na vieren open!

Rosse buurt Amsterdam?

Het eerste dat bij een bezoek opvalt, is dat er helemaal geen 'dames van lichte zeden' zijn te bekennen. En het cafe staat toch aan een steegje... toch niet aan een straat? Het 'geheim' is dat er tijdens de filmopnames een compleet decor op straat voor het het cafe wordt gebouwd (zie foto's onder), compleet met passende rode verlichting. Daardoor lijkt het alsof het cafe midden in de rosse buurt staat.

Filmopnames bij Cafe Lowietje
Filmopnamens bij Cafe Lowietje
Filmopnames bij het café van Lowietje

Adres en bezoekers informatie
Adres: Cafe Lowietje: Derde Goudsbloemdwarsstraat 2
Postcode en plaats: 1015 KA  Amsterdam

Web: cafelowietje.nl


Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Filmlocaties tv-serie Baantjer - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
0%
Regen:
100%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
100%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
100%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Filmlocaties tv-serie Baantjer'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Filmlocaties tv-serie Baantjer


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE