Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde in Leiden

Schatten van verre culturen

Leiden - Museum Volkenkunde in Leiden toont de kunstschatten van verre culturen. Zo reis je van de hitte van het zinderende Djenné in Afrika naar de extreme kou van het Noordpoolgebied. En ga je op ontdekkingstocht naar de mysteries van de Maya's en Mixteken in Zuid-Amerika, via Japan en Indonesië, naar de bewoners op het meest uitgestrekte continent van onze aarde: Oceanië.

Koning Willem I

Het Museum Volkenkunde is ontstaan toen Koning Willem I kunst- en gebruiksvoorwerpen uit de overzeese gebieden van Nederland liet opkopen. Iedere zaal in het museum is gewijd aan een bepaald land of werelddeel en je ziet in de collectie duidelijk terug waar Nederlanders in het verleden actief zijn geweest.

Museum Volkenkunde afdeling Oceanie
Museum Volkenkunde afdeling Oceanië

Museum Volkenkunde Dia de los muertos
Dia de los muertos (Allerheiligen) in Mexico

Topstuk blijkt vals te zijn

Mixteekse schedel

Mixteekse schedel
De valse Mixteekse schedel in Museum Volkenkunde
In 2016 blijkt een van de topstukken van het museum, een Mixteekse schedel uit Zuid-Amerika, vals te zijn. Omdat er onduidelijkheid was over de herkomst laat het museum de schedel uitgebreid onderzoeken bij diverse Europese instituten. Wat blijkt? De schedel en het mozaiek zijn welliswaar authentiek, maar de gebruikte lijm blijkt 20e eeuws te zijn. Een vervalsing dus. Gelukkig heeft de schedel nu een eigen hoekje in het museum, want met zo'n verhaal is de schedel nog steeds interessant om te zien.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Steenstraat 1
Postcode en plaats: 2312 BS  Leiden
Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: +31 (0)71 5168800
Web: volkenkunde.nl
Voorkom teleurstellingen en kijk voor vertrek op de site van het Museum voor actuele openingstijden en tentoonstellingen.

Museum Volkenkunde - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Museum Volkenkunde

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE