Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden in de binnenstad van Leiden

Van mummie tot spijkerschrift

Leiden - Het Oude Egypte, de Klassieke Wereld van de Grieken, het Midden-Oosten, onze eigen prehistorie... De oudheid spreekt tot de verbeelding. Het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden herbergt een indrukwekkende collectie uit die tijd. Van mummie tot spijkerschrift. Welkom in de klassieke wereld!

Bijzondere Egypte collectie

Om het eeuwige leven te krijgen lieten de oude Egyptenaren zich mummificeren. De reis naar het dodenrijk was niet mogelijk zonder een stoffelijk lichaam. Wat ze echter nooit hadden kunnen bedenken is dat hun reis naar het hiernamaals in een vitrine in Leiden zou eindigen. Behalve sieraden en andere voorwerpen namen ze soms ook krokodillen, katten, vogels en andere dieren mee het graf in. Deze dieren werden ook gemummificeerd.

In het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden zijn meer dan 80.000 voorwerpen uit het Oude Egypte, Griekenland en het Midden-Oosten bijeengebracht. In de afdeling 'Hiernamaals' zie je verschillende mummies met hun fraai bewerkte kisten.

Geschiedenis van Nederland

Naast Egypte komen ook de Klassieke wereld en de geschiedenis van Nederland uitgebreid aan bod in het museum. In 2011 opende het museum namelijk een nieuwe afdeling over de archeologie van Nederland. Een 120-meter lange tijdlijn leidt je langs de geschiedenis van Nederland vanaf de IJstijd.


Rijksmuseum van Oudheden - Beoordeling door bezoekers
  • "Egypte in een vitrinekast" hoorden we een bezoeker zeggen. Als je meer wilt weten van de Klassieke Oudheid, dan moet je naar Leiden: het Museum van Oudheden heeft zonder meer een indrukwekkende collectie. Wel blijft het allemaal wat statisch. Het duizelde ons van alle Egyptische godennamen en andere informatie (terwijl we best wel wat wisten - dachten we). Graag zouden we wat meer op reis genomen worden zodat we dingen beter kunnen plaatsen. Nu is het vooral veel informatie waarvan weinig beklijft.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
33%
Bewolkt:
33%
Regen:
0%
Sneeuw:
33%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
100%
Met wie? Samen
67%
Met kleine kinderen
33%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Een bezoek is ongeveer 2800 stappen

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Rijksmuseum van Oudheden'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Rijksmuseum van Oudheden

Adres: Rapenburg 28
Postcode en plaats: 2311 EW  Leiden
Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: +31 (0)71 5163 163
Web: Rijksmuseum voor Oudheden
Het museum ligt op ca. 15 minuten loopafstand van Leiden CS.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies