Space Expo

Het International Space Station ISS

Reis naar de ruimte

Noordwijk - Ruimtevaart spreekt tot de verbeelding. Want wie is er nu niet nieuwsgierig naar ons melkwegstelsel, zwaartekracht, zwarte gaten, satellieten, raketten en ruimtestations?

Space Expo

De Space Expo in Noordwijk is het officiële bezoekerscentrum van ESTEC, de Nederlandse vestiging van de European Space Agency ESA. Je kan hier op reis langs planeten en verre melkwegstels, een deel van het International Space Station (ISS) van binnen bekijken en proberen of je net als Andre Kuipers in een (te krappe) ruimtecapsule past.
Verder zijn er verschillende leuke proefjes en kun je je zelf wegen op de maan of op Mars.

ESA/ESTEC

Achter de Space Expo ligt een terrein zo groot als Vaticaanstad met daarop de kantoren en laboratoria van de ESTEC, de grootste vestiging van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens een rondleiding brengt de Space Train je naar onder andere de testfaciliteiten voor satellieten en het informatiecentrum voor het International Space Station (ISS).

Walk of Space

"Er zijn meer sterren dan zandkorrels op aarde" vertelde astronaut André Kuipers eens tijdens een interview. Op de Koningin Wilhelminaboulevard aan het strand van Noordwijk is een heuse Walk of Space. Noordwijk wil hiermee helden uit de ruimtevaart eren met haar eigen variatie op de welbekende Walk of Fame. Maar vooralsnog zijn er meer zandkorrels dan sterren. Maar een leuk initiatief is het wel. De eerste steen op de Walk of Space is de voetafdruk van Neerlands eerste ruimtevaarder Wubbo Ockels.

Het strand

In de zomer kun je een bezoek aan ruimtevaart organisatie ESA/ESTEC mooi combineren met een dagje strand en de Walk of Space.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Keplerlaan 3
Postcode en plaats: 2201 AZ  Noordwijk
Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: +31 (0)71 3646 446
Email: info@space-expo.nl
Web: spaceexpo.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2,5 uur.
Via snelweg A44, afrit 6, Noordwijk/Voorhout.

Let op: De Space Train rijdt alleen in het weekend en in schoolvakanties. Legitimatie is verplicht. Een kaartje voor de Space Train is tegen meerprijs verkrijgbaar bij Space Expo. Zelf vonden we de rondleiding zeer de moeite waard, maar gezien het niveau denken dat we dat het minder geschikt is voor kinderen.

Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Space Expo - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
25%
Regen:
75%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
50%
Najaar:
50%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
50%
Met tieners
25%
Groep:
25%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Space Expo'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Space Expo

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE