Louwman Museum

Het Louwman museum in Den Haag

Een bijzondere autocollectie

Den Haag - Wat in 1934 begon met de aankoop van een twintig jaar oude Dodge, groeide in de loop der tijd uit tot een collectie van meer dan 250 antieke en klassieke auto's. Het Louwman Museum geeft een mooi em gevarieerd overzicht van de ontwikkeling van de auto, vanaf 1886 tot de 70-er jaren.

Sport-, race- en filmauto's

Ferrari's, Maserati's en andere beroemde sportwagens zijn uiteraard ook te zien. Evenals de auto's van Elvis Presley, James Bond, Sir Winston Churchill en andere grootheden.

Rijkspolitie Porsche van vroeger

Een opvallende auto in de collectie is de Porsche 356B, compleet met blauw zwaailicht en luidspreker. De Porsche deed tot 1966 dienst deed bij de Sectie Bijzondere Verkeerstaken van de Rijkspolitie.
In die tijd gold er nog geen maximum snelheid op de snelwegen en ook vangrails ontbraken. De Porsches werden ingezet om het aantal ernstige ongelukken te verminderen.
Overigens waren de eisen voor dit 'elitekorps' van de Rijkspolitie nogal strikt. Zo moesten de agenten getrouwd zijn en kinderen hebben, zodat de agenten geen onnodige risico's zouden nemen in het verkeer.

Kunstcollectie

Behalve auto's zijn er ook een groot aantal aanverwante kunstartikelen te zien waaronder affiches, mascottes, bokalen, sculpturen en gebruiksartikelen.

De bijzondere auto collectie werd bijeen verzameld door familie Louwman en is sinds 2010 ondergebracht in een nieuw museumgebouw in Den Haag.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Leidsestraatweg 57
Postcode en plaats: 2594 BB  Den Haag

Telefoon: +31 (0)70 304 7373
Email: info@louwmanmuseum.nl
Web: louwmanmuseum.nl

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 3 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Louwman Museum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
0%
Regen:
100%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Louwman Museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Louwman Museum


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE