Louwman Museum

De oudste, gekste, duurste en snelste

Den Haag - De oudste, de gekste, de duurste en de snelste. Welke is de mooiste? Wat in 1934 begon met de aankoop van een twintig jaar oude Dodge, groeide in de loop der tijd uit tot een wereldbefaamde collectie van meer dan 250 antieke en klassieke auto's. Het Louwman Museum geeft een mooi en gevarieerd overzicht van de ontwikkeling van de auto, vanaf 1886 tot de 70-er jaren.

Sport-, race- en filmauto's

Onderdeel van de Louwman collectie zijn verschillende Ferrari's, Maserati's en andere beroemde sportwagens. Ook zijn er auto's van King of Rock 'n Roll Elvis Presley (een van zijn honderd Cadillacs staat hier), James Bond (de Ashton Martin uit Goldfinger), Sir Winston Churchill en andere grootheden. Of wat dacht je van de Lincoln Continental Coupé, de auto van Sonny Corleone, uit de The Godfather film.

Rijkspolitie Porsche

Een opvallende auto in de collectie is de Porsche 356B, compleet met blauw zwaailicht en luidspreker. De Porsche deed tot 1966 dienst deed bij de Sectie Bijzondere Verkeerstaken van de Rijkspolitie.
In die tijd gold er nog geen maximum snelheid op de snelwegen en ook vangrails ontbraken. De Porsches werden ingezet om het aantal ernstige ongelukken te verminderen.
Overigens waren de eisen voor dit 'elitekorps' van de Rijkspolitie nogal strikt. Zo moesten de agenten getrouwd zijn en kinderen hebben, zodat de agenten geen onnodige risico's zouden nemen in het verkeer.

Kunstcollectie

Behalve auto's zijn er ook een groot aantal aanverwante kunstartikelen te zien waaronder affiches, mascottes, bokalen, sculpturen en gebruiksartikelen.

De bijzondere auto collectie werd bijeen verzameld door familie Louwman en is sinds 2010 ondergebracht in een nogal Amerikaans aandoend museumgebouw in Den Haag.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Louwman Museum

Adres: Leidsestraatweg 57
Postcode en plaats: 2594 BB  Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: +31 (0)70 304 7373
Email: info@louwmanmuseum.nl
Web: louwmanmuseum.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 3 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

Zonsopkomst:
07:30

Zonsondergang:
17:23

Den Haag uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Den Haag

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland