Louwman Museum

  • Het Louwman museum in Den Haag

    Het Louwman museum in Den Haag

    Den Haag

De oudste, gekste, duurste en snelste

Den Haag - De oudste, de gekste, de duurste en de snelste. Welke is de mooiste? Wat in 1934 begon met de aankoop van een twintig jaar oude Dodge, groeide in de loop der tijd uit tot een wereldbefaamde collectie van meer dan 250 antieke en klassieke auto's. Het Louwman Museum geeft een mooi en gevarieerd overzicht van de ontwikkeling van de auto, vanaf 1886 tot de 70-er jaren.

Sport-, race- en filmauto's

Onderdeel van de Louwman collectie zijn verschillende Ferrari's, Maserati's en andere beroemde sportwagens. Ook zijn er auto's van King of Rock 'n Roll Elvis Presley (een van zijn honderd Cadillacs staat hier), James Bond (de Ashton Martin uit Goldfinger), Sir Winston Churchill en andere grootheden. Of wat dacht je van de Lincoln Continental Coupé, de auto van Sonny Corleone, uit de The Godfather film.

Rijkspolitie Porsche

Een opvallende auto in de collectie is de Porsche 356B, compleet met blauw zwaailicht en luidspreker. De Porsche deed tot 1966 dienst deed bij de Sectie Bijzondere Verkeerstaken van de Rijkspolitie.
In die tijd gold er nog geen maximum snelheid op de snelwegen en ook vangrails ontbraken. De Porsches werden ingezet om het aantal ernstige ongelukken te verminderen.
Overigens waren de eisen voor dit 'elitekorps' van de Rijkspolitie nogal strikt. Zo moesten de agenten getrouwd zijn en kinderen hebben, zodat de agenten geen onnodige risico's zouden nemen in het verkeer.

Kunstcollectie

Behalve auto's zijn er ook een groot aantal aanverwante kunstartikelen te zien waaronder affiches, mascottes, bokalen, sculpturen en gebruiksartikelen.

De bijzondere auto collectie werd bijeen verzameld door familie Louwman en is sinds 2010 ondergebracht in een nogal Amerikaans aandoend museumgebouw in Den Haag.

Wat zeggen de bezoekers?

  • Wat een mooi gebouw alleen al. Tot op heden wist ik niet van het bestaan van dit museum. Je kijkt je de ogen uit. Wat een mooie collectie auto’s! Maar ook enkele zeer oude motoren, vliegtuigjes en fietsen. Je kunt er wel een paar uurtjes ronddwalen in de verleden tijd. En dan het eindpunt; wat een geweldig mooi pleintje met geveltjes van oude pandjes. Een hele mooie afsluiting aan een terrastafel met een lekkere lunch. Kortom geweldig genoten en echt een aanrader!

  • Als auto's je hobby zijn, dan moet je zeker eens gaan kijken in het Louwman museum. Maar ook als het niet je passie is, is het museum nog steeds de moeite waar. Al is het maar vanwege de beroemde auto's en de bijzondere ontwerpen. Zo is er een auto in de vorm van een boot, een zwaan, een driewieler en nog veel meer. Je bent zo een paar uurtjes zoet.


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Louwman Museum

Adres: Leidsestraatweg 57
Postcode en plaats: 2594 BB  Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: +31 (0)70 304 7373
Email: info@louwmanmuseum.nl
Web: louwmanmuseum.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 3 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

Zonsopkomst:
Zonsondergang:
Laatste kwartier:
06:07
21:30
Laatste kwartier