Louwman Museum

Het Louwman museum in Den Haag

De oudste, gekste, duurste en snelste

Den Haag - De oudste, de gekste, de duurste en de snelste. Welke is de mooiste? Wat in 1934 begon met de aankoop van een twintig jaar oude Dodge, groeide in de loop der tijd uit tot een wereldbefaamde collectie van meer dan 250 antieke en klassieke auto's. Het Louwman Museum geeft een mooi en gevarieerd overzicht van de ontwikkeling van de auto, vanaf 1886 tot de 70-er jaren.

Sport-, race- en filmauto's

Onderdeel van de Louwman collectie zijn verschillende Ferrari's, Maserati's en andere beroemde sportwagens. Ook zijn er auto's van King of Rock 'n Roll Elvis Presley (een van zijn honderd Cadillacs staat hier), James Bond (de Ashton Martin uit Goldfinger), Sir Winston Churchill en andere grootheden. Of wat dacht je van de Lincoln Continental Coupé, de auto van Sonny Corleone, uit de The Godfather film.

Rijkspolitie Porsche

Een opvallende auto in de collectie is de Porsche 356B, compleet met blauw zwaailicht en luidspreker. De Porsche deed tot 1966 dienst deed bij de Sectie Bijzondere Verkeerstaken van de Rijkspolitie.
In die tijd gold er nog geen maximum snelheid op de snelwegen en ook vangrails ontbraken. De Porsches werden ingezet om het aantal ernstige ongelukken te verminderen.
Overigens waren de eisen voor dit 'elitekorps' van de Rijkspolitie nogal strikt. Zo moesten de agenten getrouwd zijn en kinderen hebben, zodat de agenten geen onnodige risico's zouden nemen in het verkeer.

Kunstcollectie

Behalve auto's zijn er ook een groot aantal aanverwante kunstartikelen te zien waaronder affiches, mascottes, bokalen, sculpturen en gebruiksartikelen.

De bijzondere auto collectie werd bijeen verzameld door familie Louwman en is sinds 2010 ondergebracht in een nogal Amerikaans aandoend museumgebouw in Den Haag.


Louwman Museum - Beoordeling door bezoekers
  • Als auto's je hobby zijn, dan moet je zeker eens gaan kijken in het Louwman museum. Maar ook als het niet je passie is, is het museum nog steeds de moeite waar. Al is het maar vanwege de beroemde auto's en de bijzondere ontwerpen. Zo is er een auto in de vorm van een boot, een zwaan, een driewieler en nog veel meer. Je bent zo een paar uurtjes zoet.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
0%
Regen:
100%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Louwman Museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Louwman Museum

Adres: Leidsestraatweg 57
Postcode en plaats: 2594 BB  Den Haag
Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: +31 (0)70 304 7373
Email: info@louwmanmuseum.nl
Web: louwmanmuseum.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 3 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies