Modeltuinen Mien Ruys

De modeltuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart

De modeltuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart

Dedemsvaart

Inspiratiebron voor tuinliefhebbers

'Bielzen Mien' kreeg in de vorige eeuw de Nederlandse bevolking aan het tuinieren. Mien Ruys (1904 - 1999) staat bekend om haar siertuinen voor de gewone man. De tuinarchitecte uit Dedemsvaart introduceerde na de oorlog goedkope tuinmaterialen als spoorbielzen en destijds trendy gewassen grindtegels. Haar ontwerpen kenmerken zich door strakke lijnen en weelderige borders.

Tuinen Mien Ruys

In 1924 legde Mien Ruys in Dedemsvaart haar eerste modeltuin aan. Dit was het begin van Tuinen Mien Ruys. Na vele jaren van experimenteren met plantencombinaties en materialen, waaronder de grindtegels en bielzen, zijn er inmiddels zo'n dertig stijltuinen te zien.

Rijksmonument

Tot op de dag van vandaag bieden de tuinen volop inspiratie voor iedereen. Drie tuinen hebben de status van rijksmonument gekregen. Deze zijn de Verwilderingstuin uit 1924, de oude proeftuin uit 1927 en de Watertuin uit 1954.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Modeltuinen Mien Ruys

Adres: Moerheimstraat 84
Postcode en plaats: 7701 CG  Dedemsvaart
Provincie: Overijssel
Telefoon: +31 (0)523 614774
Web: mienruys.nl
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Kijk op de kaart of gebruik dan de zoek functie op deze site.


05:34

21:26

Laatste kwartier

Dedemsvaart uitstapjes in de buurt

  Leuke overnachtingen Dedemsvaart

  hotspotholland.nl

  Leuke uitstapjes Nederland

  Cookies

  Wij plaatsen vookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken en af te stemmen op jouw voorkeuren. Door verder te gaan geef je aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners


  Privacy instellingen