Modeltuinen Mien Ruys

De modeltuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart

Inspiratiebron voor tuinliefhebbers

Dedemsvaart - 'Bielzen Mien' kreeg in de vorige eeuw de Nederlandse bevolking aan het tuinieren. Mien Ruys (1904 - 1999) staat bekend om haar siertuinen voor de gewone man. De tuinarchitecte uit Dedemsvaart introduceerde na de oorlog goedkope tuinmaterialen als spoorbielzen en destijds trendy gewassen grindtegels. Haar ontwerpen kenmerken zich door strakke lijnen en weelderige borders.


(Tekst gaat hieronder verder)

Tuinen Mien Ruys

In 1924 legde Mien Ruys in Dedemsvaart haar eerste modeltuin aan. Dit was het begin van Tuinen Mien Ruys. Na vele jaren van experimenteren met plantencombinaties en materialen, waaronder de grindtegels en bielzen, zijn er inmiddels zo'n dertig stijltuinen te zien.

Rijksmonument

Tot op de dag van vandaag bieden de tuinen volop inspiratie voor iedereen. Drie tuinen hebben de status van rijksmonument gekregen. Deze zijn de Verwilderingstuin uit 1924, de oude proeftuin uit 1927 en de Watertuin uit 1954.


Modeltuinen Mien Ruys - Beoordeling door bezoekers

Astrid en friends

  • Nijmegen

Leuke plek. 3 sterren!


Wat zegt Nederland?

  • Stemmen: 1
  • Gemiddeld 3 sterren
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
100%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
100%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Modeltuinen Mien Ruys'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Moerheimstraat 84
Postcode en plaats: 7701 CG  Dedemsvaart
Telefoon: +31 (0)523 614774
Web: mienruys.nl

Overige informatie: Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Modeltuinen Mien Ruys

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Bijzondere plaatsen bezoeken? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het hier allemaal. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE