De Nachtwacht van Dalfsen

Detail van De Nachtwacht

Rembrandt in Dalfsen?

Dalfsen - De beroemde Nachtwacht van Rembrandt. Voor vele buitenlandse toeristen aan Nederland is dit schilderij, met daarop de burgercompagnie van kapitein Frans Banning Cocq, een verplichte stop tijdens een bezoek aan ons land. Het originele doek hangt in het Rijksmuseum te Amsterdam.

De Nachtwacht - inclusief de ontbrekende zijpanelen

De schutters op de Nachtwacht zijn afgebeeld alsof het om een momentopname gaat. De mannen zijn zojuist in actie gekomen. Dit in tegenstelling tot andere schuttersstukken uit die tijd waarop de mannen vaak keurig op een rijtje zitten of tijdens een feestmaaltijd zitten te poseren. Op De Nachtwacht zijn door de schaduwpartijen bepaalde leden van de compagnie slechts gedeeltelijk zichtbaar en ook huurde Rembrandt figuranten in om het geheel wat meer levendigheid te geven. In 1624 was deze manier van werken zeer vernieuwend en ging het geheel in tegen de toenmalige wetten van het groepsportret.

75 jaar later werd het doek verplaatst naar het stadhuis van Amsterdam. Omdat het doek te groot was voor de ruimte waar het kwam te hangen, werd er aan weerszijden een stuk van het schilderij afgesneden, waardoor een aantal figuren verdwenen.

Door de kunstenaar Jan van der Horst is er een kopie op ware grootte gemaakt. De schilder werkte 5 jaar aan het meesterwerk. Het doek is 3,90 bij 4,80 meter groot. In Dalfsen is dit schilderij nu te zien, inclusief de zijpanelen die in Amsterdam ontbreken.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Tolhuisweg 5
Postcode en plaats: 7722 HS  Dalfsen

Telefoon: +31 (0)0529 458585

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


De Nachtwacht van Dalfsen - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
50%
Zomer:
50%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
100%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'De Nachtwacht van Dalfsen'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

De Nachtwacht van Dalfsen


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE