Vogelpark Ruinen

Kuifhoender koeten

Kuifhoender koeten

Ruinen

Unieke populatie Nederlandse weide- en wadvogels

Ruinen - Laat u verrassen door de schoonheid van vogels. Dit kan in het vogelpark in Ruinen. In dit prachtige dierenpark vindt u een bijzondere collectie Nederlandse weide- en wadvogels waarbij de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk wordt nagebootst. Het vogelpark werkt hiermee aan bescherming en behoud van onze Nederlandse weide- en wadvogels, die behoorlijk in aantal zijn teruggelopen. De wulp, grutto, tureluur, kluut, kievit en scholekster zijn allen te bezichtigen. Het vogelpark Ruinen is met recht 'een park'. De wandelpaden lopen direct langs de vogelkooien.

Sneeuwuil

De altijd indrukwekkende sneeuwuil, logo van het park, is een dwaalgast in Nederland en is natuurlijk ook te bewonderen. Maar er is meer! Veel meer! Er zijn een reeks van papegaaien en parkieten, kraaien en gaaien, exotische spreeuwen en scharrelaars, wevers, eenden, ganzen, andere uilen, duiven, kraanvogels en hoenders, inclusief de enorme hoenderkoet en de imposante Auerhoen. Kortom er is voor iedereen wat te zien. Er zijn zelfs een paar beestjes zonder veren.

Heerlijk genieten dus in dit prachtige park. Ook de kleintjes kunnen naast het bewonderen van de dieren lekker spelen in de speelweide met schommels, wipkip en klimrek. U kunt ondertussen op het terras genieten van een kopje koffie/thee of fris en natuurlijk is er ook een lekker ijsje te krijgen!

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

Vogelpark Ruinen

Adres: Postweg 3
Postcode en plaats: 7963 PD  Ruinen
Provincie: Drenthe
Email: info@vogelparkruinen.nl
Web: vogelparkruinen.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Het Vogelpark Ruinen is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Kijk op de kaart of gebruik dan de zoek functie op deze site.


05:17

21:57

Nieuwe maan

Ruinen uitstapjes in de buurt

  Leuke overnachtingen Ruinen

  hotspotholland.nl

  Leuke uitstapjes Nederland

  Cookies

  Wij plaatsen vookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken en af te stemmen op jouw voorkeuren. Door verder te gaan geef je aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners


  Privacy instellingen