Lutterzand en De Dinkel

Het Lutterzand

Een on-Nederlands zandlandschap

De Lutte - Het riviertje de Dinkel heeft een diep spoor in het landschap van Overijssel gesleten. Zo diep zelfs dat er een soort klif van zand langs het kronkelende riviertje is ontstaan - op sommige plaatsen is deze oeverrand wel 7 tot 8 meter hoog.

Lutterzand en de ijstijd

Het zand van het Lutterzand stamt uit de laatste twee ijstijden. Doordat het water van De Dinkel in de buitenbocht sneller stroomt dan in de binnenbocht, zijn door erosie steile oeverranden ontstaan. Het erosieproces duurt nog steeds voort. Langs de rand zie je verschillende bomen die door het weggesleten zand naar beneden zijn gevallen.

Kano├źn op de Dinkel

In het najaar, wanneer de waterstand wat hoger is, mag er op De Dinkel met kano's gevaren worden. Een leuke ervaring want het stromende water maakt het roeien over het kronkelende riviertje eenvoudig.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Lutterzandweg 12
Postcode en plaats: 7587 LH  De Lutte

Het Lutterzand ligt achter Oldenzaal, tegen de Duitse grens.
Vanaf 1 september is het kano seizoen weer geopend.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Lutterzand en De Dinkel - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
33%
Bewolkt:
33%
Regen:
0%
Sneeuw:
33%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
33%
Najaar:
33%
Winter:
33%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
67%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
33%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Lutterzand en De Dinkel'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Lutterzand en De Dinkel


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE