Waterloopbos

Een van de modellen in het Waterloopbos

Stuwen, dammen en golfslagmachines in het bos

Marknesse - In een paar minuten wandelen van de Maasvlakte naar de Deltawerken? De havens van Bangkok, Lagos, IJmuiden of de oliehaven van Libië bezoeken? Het Waterloopbos lijkt het wel een soort Madurodam - maar dan wetenschappelijk en aan het vergaan.


(Tekst gaat hieronder verder)

Waterloopkundig Laboratorium

Het Waterloopkundig Laboratorium deed decennialang onderzoek om zo havens, de Deltawerken en andere installaties te optimaliseren. Hiervoor werden in de Noordoostpolder miniteus schaalmodellen gebouwd en konden de invloeden van stromingen en golfslag in het echt worden uitgeprobeerd.

Van Bankok tot Libië

Verscholen in het Waterloopbos liggen ruim dertig modellen. Helaas zijn de modellen door natuurlijke invloeden als vorst en boomgroei en gebrek aan onderhoud in verval. Gelukkig zijn er plannen om ze op te knappen en zo te behouden.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Voorsterweg 36
Postcode en plaats: 8316 PT  Marknesse


Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt 2 uur
Het bezoekerscentrum is het beste startpunt voor een wandeling. Het bezoekerscentrum is beperkt open - het bos uiteraard altijd open. Toegang gratis.

Voor mindervaliden zijn er twee invalidenroutes beschikbaar.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Waterloopbos - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
100%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Waterloopbos'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Waterloopbos


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE