Prehistorische vuursteenmijn Rijckholt

De prehistorische vuursteenmijn in Rijckholt

Mijnbouw in het Neolithicum

Rijckholt - In de prehistorie werd in de mijnen in het Savelsbos bij Rijckholt vuursteen gewonnen. Ver voor onze jaartelling, in het Neolithicum tussen 3950 v.Chr. en 2650 v.Chr., was vuursteen kostbaar omdat je er behalve vuur ook wapens en gebruiksvoorwerpen van kon maken.


(Tekst gaat hieronder verder)

Prehistorische gereedschappen

Van de stenen werden bijvoorbeeld pijlpunten, bijlen en schrapers gemaakt. Als je je vinger langs een scherp stukje vuursteen haalt, weet je waarom! Ook werden vuurstenen gebruikt om mee te handelen.

Savelsbos

De prehistorische vuursteenmijn ligt in het Savelsbos aan de rand van het Plateau van Margraten.

Vuursteenroute wandeltocht vuursteenmijn Rijckholt, Limburg
Wandelroute vuursteenmijn Rijckholt, Limburg

Adres en bezoekers informatie
Adres: In het Savelsbos
Postcode en plaats: 6265  Rijckholt

Web: vuursteenmijnen.nl/rijckholt
Door het Savelsbos loopt een gemarkeerde wandelroute naar de Vuursteenmijn. Beste vertrekpunt is het plaatsje Rijckholt waar je je auto kunt parkeren. Via de Romboutsweg wandel je dan zo het Savelsbos in naar de mijn.

Op hetsavelsbos.nl staat een handige kaart van het bos met informatie over alle merkwaardige historische, archeologische en geologische plekken in en rondom het Savelsbos. Waaronder ook de vuursteenmijnen.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Prehistorische vuursteenmijn Rijckholt - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
50%
Bewolkt:
50%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
50%
Najaar:
50%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Prehistorische vuursteenmijn Rijckholt'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Prehistorische vuursteenmijn Rijckholt


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE