Maasvlakte². Rotterdam in het kwadraat

Strandopgang van de Tweede Maasvlakte

Strandopgang van de Tweede Maasvlakte

Rotterdam

Naar het strand in het nieuwste stukje Rotterdam

Rotterdam - Met de aanleg van eilanden in de vorm van een palmboom en een wereldkaart, is de kustlijn van Dubai in de afgelopen jaren spectaculair veranderd. Ook de Nederlandse kustlijn is in de afgelopen jaren drastisch veranderd. Weliswaar niet zo fantasievol als in de Arabische Emiraten, maar met een enorme knobbel in de Noordzee. De vorm is misschien niet zo spectaculair; het eindresultaat is dat wel: het is de grootste gebiedsuitbreiding van Nederland sinds de Flevopolder. Alleen hier kunnen de allergrootste schepen van de wereld aanleggen.

Naakt in de Rotterdamse haven

Rotterdam behoort met Shanghai tot de grootste havens van de wereld. En als wereldleider moet je ook de grootste schepen van de wereld kunnen binnenhalen. Daarom werd al 20 jaar geleden begonnen met het plannen van de Maasvlakte 2. Inmiddels is het schiereiland aangelegd en gelukkig is er naast de haven ook volop plaats gemaakt voor recreatie en natuur. Aan de zeekant is namelijk een heerlijk strand aangelegd met volop ruimte voor badgasten, kiters, vogelaars en naaktrecreanten. En met een beetje geluk zie je bij laag water ook nog eens zeehonden.

Afmetingen Tweede Maasvlakte

Wanneer over het strand een wandeling maakt of met de auto naar de ship-spottersplek aan de ingang van de Nieuwe Waterweg rijdt, krijg je pas echt een indruk van de enorme afmetingen van de Tweede Maasvlakte.

Foto's Maasvlakte². Rotterdam in het kwadraat

Het strand op de Tweede Maasvlakte
Het strand op de Tweede Maasvlakte
De tweede Maasvlakte vanuit het vliegtuig. Vaak vlieg je er overheen richting Londen
De tweede Maasvlakte vanuit het vliegtuig. Vaak vlieg je er overheen richting Londen
De Tweede Maasvlakte
De Tweede Maasvlakte
De fast ferry vanuit Hoek van Holland brengt je naar de Tweede Maasvlakte
De fast ferry vanuit Hoek van Holland brengt je naar de Tweede Maasvlakte

Slufter

Het mooie strand heeft ook een keerzijde dat je er aan doet herinneren dat het hier om een industrieterrein gaat. Achter een hoge dijk in een hoek van de Tweede Maasvlakte ligt de slufter. Hier wordt alle verontreinigde baggerspecie van de haven opgeslagen. Als de slufter ooit vol is, kun je van de bagger een muur over de evenaar bouwen van 2,5 meter hoog en 1 meter breed.

Grootste windturbine van Nederland

In 2020 werd op de Rotterdamse Maasvlakte de grootste windturbine van de wereld opgeleverd. De windmolen van 260 meter hoogte heeft een vermogen van 12 megawatt. Ter vergelijking, de Euromast in Rotterdam is 185 meter hoog. En een doorsnee windmolen levert tussen de 2 en 3 megawatt stroom.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Maasvlakte². Rotterdam in het kwadraat

Adres: Maasvlakteweg
Postcode en plaats: 3199 LC  Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 3 uur.


Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:43
Zon op
16:28
Zon onder
Wassende halve maan
Wassende halve maan

Bootspotten

Liefhebbers van grote schepen kunnen op de Maasvlakte 2 volop aan hun trekken komen. Aan de ingang van de Nieuwe Waterweg is een spottersplek aangelegd waar je een mooi uitzicht hebt over het water. Voor de kust zie je de schepen voor anker liggen en hier, direct aan het kanaal, komen alle grote schepen langs, inclusief de allergrootste schepen van de wereld met bestemming Maasvlakte 2.

Lichtjestoer

Science-fiction in de Europoort

Een tochtje in de avond via de A15/N15 en de Europaweg door de Europoort bij Rotterdam voert je door een bizar landschap van schoorstenen, eindeloze hoeveelheden lichtjes, schijnwerpers en afvakkelinstallaties. Hou je van industrieel toerisme, dan is dit the place to be.

Rotterdam uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Rotterdam

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland