Maasvlakte². Rotterdam in het kwadraat

Naar het strand in het nieuwste stukje Rotterdam

Rotterdam - Met de aanleg van eilanden in de vorm van een palmboom en een wereldkaart, is de kustlijn van Dubai in de afgelopen jaren spectaculair veranderd. Ook de Nederlandse kustlijn is in de afgelopen jaren drastisch veranderd. Weliswaar niet zo fantasievol als in de Arabische Emiraten, maar met een enorme knobbel in de Noordzee. De vorm is misschien niet zo spectaculair; het eindresultaat is dat wel: het is de grootste gebiedsuitbreiding van Nederland sinds de Flevopolder. Alleen hier kunnen de allergrootste schepen van de wereld aanleggen.

Rotterdam Maasvlakte 2 strand
Het strand op de Tweede Maasvlakte

Naakt in de Rotterdamse haven

Rotterdam behoort met Shanghai tot de grootste havens van de wereld. En als wereldleider moet je ook de grootste schepen van de wereld kunnen binnenhalen. Daarom werd al 20 jaar geleden begonnen met het plannen van de Maasvlakte 2. Inmiddels is het schiereiland aangelegd en gelukkig is er naast de haven ook volop plaats gemaakt voor recreatie en natuur. Aan de zeekant is namelijk een heerlijk strand aangelegd met volop ruimte voor badgasten, kiters, vogelaars en naaktrecreanten. En met een beetje geluk zie je bij laag water ook nog eens zeehonden.

Rotterdam Maasvlakte 2 vanuit de lucht
De tweede Maasvlakte vanuit het vliegtuig. Vaak vlieg je er overheen richting Londen

Afmetingen Tweede Maasvlakte

Wanneer over het strand een wandeling maakt of met de auto naar de ship-spottersplek aan de ingang van de Nieuwe Waterweg rijdt, krijg je pas echt een indruk van de enorme afmetingen van de Tweede Maasvlakte.

Rotterdam Maasvlakte industrie
De Tweede Maasvlakte

Lichtjestoer

Science-fiction in de Europoort

Een tochtje in de avond via de A15/N15 en de Europaweg door de Europoort bij Rotterdam voert je door een bizar landschap van schoorstenen, eindeloze hoeveelheden lichtjes, schijnwerpers en afvakkelinstallaties. Hou je van industrieel toerisme, dan is dit the place to be.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Maasvlakte². Rotterdam in het kwadraat

Adres: Maasvlakteweg
Postcode en plaats: 3199 LC  Rotterdam
Provincie: Zuid-HollandLet op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Zonsopkomst:
06:20
Zonsondergang:
21:18

Bootspotters

Liefhebbers van grote schepen kunnen op de Maasvlakte 2 volop aan hun trekken komen. Aan de ingang van de Nieuwe Waterweg is een spottersplek aangelegd waar je een mooi uitzicht hebt over het water. Voor de kust zie je de schepen voor anker liggen en hier, direct aan het kanaal, komen alle grote schepen langs, inclusief de allergrootste schepen van de wereld met bestemming Maasvlakte 2.

Slufter

Het mooie strand heeft ook een keerzijde dat je er aan doet herinneren dat het hier om een industrieterrein gaat. Achter een hoge dijk in een hoek van de Tweede Maasvlakte ligt de slufter. Hier wordt alle verontreinigde baggerspecie van de haven opgeslagen. Als de slufter ooit vol is, kun je van de bagger een muur over de evenaar bouwen van 2,5 meter hoog en 1 meter breed.

Rotterdam uitstapjes omgeving

Leuke overnachtingen

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland